Menu

A e dini sa mund të rezistojë në frigorifer qumështi dhe produktet e tij?

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (USDA) ka treguar se sa kohë mund të mbani qumështin dhe nënpoduktet e tij në frigorifer.

Qumështi mund të ruhet në frigorifer për 7 ditë pas hapjes dhe kontrolli i tij mund të bëhet edhe gjatë procesit të zierjes.

Ndërsa kosi duhet të ruhet në frigorifer në një temperaturë prej 4.4 gradë Celsius dhe mund të zgjasë deri në 7 ditë. Nëse e ngrini, mund të zgjasë deri në 2 muaj, por kjo nuk është shumë e rekomandueshme. Djathërat e butë mund të ruhen në frigorifer për një javë, por ngrirja e produkteve të tilla nuk rekomandohet.

Qendra Alert/Alert.al

 

Related Posts