Menu

Cigaret Marlboro brenda dhjetë viteve do të zhduken nga tregu britanik

Marka ikonë e cigareve, Marlboro, do të zhduket nga tregu britanik brenda dhjetë viteve, është shprehur shefi ekzekutiv i kompanisë së duhanit Philip Morris. Kjo është bërë si një përpjekje për të diversifikuar strategjinë e konsumimit të duhanit sot në botë, nga përdorimi i cigareve elektrike, dhe jo vetëm. Kohët e fundit, kompania Philip Morris ka investuar fuqimisht në gjetjen e alternativave ndaj nikotinës, duke përfshirë dhe produktin IQOS, e cila e nxeh duhanin, pa e djegur atë, dhe e cila sot numëron rreth 20 milionë përdorues në të gjithë botën.

Kjo do të thotë që kompania po investon që të dalë jashtë tregut të cigareve. Aktivistët kundër përdorimit të duhanit e kanë parë me skepticizëm këto përpjekje të kompanive të duhanit, dhe vënë në dukje që alternativat ndaj pirjes së cigareve janë po aq të dëmshme sa konsumimi i tyre.

Angazhimi për të hequr cigaret tradicionale në Britaninë e Madhe është e nxitur pjesërisht nga konsumatorët dhe sjellja e investitorit, si dhe nga politikat qeveritare. Aktualisht, shkalla e duhanpirjes në Britani është relativisht e ulët dhe cigaret taksohen shumë, dhe që nga viti 2016 shiten me një paketim shumë të thjeshtë.

Në vitin 2019, qeveria britanike u angazhua që deri në vitin 2030, numri i duhanpirësve të ulej në 5 përqind, rreth 1/3 e numrit aktual.

Burimi: Financial Times

alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed