Menu

Të diagnostikohesh me kancer nga një manikyr?!

Produktet kozmetike gjithmonë e kemi ditur se deri diku mund të shkaktojnë ndonjë problem të vogël për shëndetin, por jo deri në nivelet që mund të shkaktojnë sëmundje serioze dhe të ndikojnë negativisht në trupin tonë.

Një studim së fundmi në Hollandë , ka treguar se gëlltitja e një sasie të vogël manikyri apo ekspozimi i tij në lëkurë mund të çoj drejt llojeve të ndryshme kanceri.

Produkti në fjalë prodhohet nga kompania ‘Treffina’. Faktori kyç që e bën këtë produkt të rrezikshëm për shëndetin është sasia e lartë e nitrosaminës (NDELA) (kimikat kancerogjen).  Autoritetet publike kanë kërkuar heqejen e menjëhershme të këtij produkti nga çdo vend ku tregëtohet sepse nuk përmbush kriteret e produkteve kozmetike për përdorim nga klientët.

Burimi: Food Safety News

Qendra Alert / Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed