Menu

ALERT! E bardhë veze e pasterizuar me Salmonela Infantis nga Italia në Shqipëri, AKU asnjë informacion për konsumatorët

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, më 31 maj është njoftuar nga sistemi RASFF për një produkt ushqimor me probleme, i prodhuar në Itali dhe i importuar dhe nga kompanitë shqiptare.

Bëhet fjalë për të bardhë veze të lëngshme të pasterizuar.

Autoritetet në Itali e kanë zbuluar këtë produkt me probleme gjatë kontrolleve në marketed he analizave, rezultatet e të cilave janë 25 për gram mikroorganizma patogjene, ndërkohë që rezultati duhet të jetë zero.

Vendit tonë i është kërkuar menjëherë tërheqja e produktit nga tregu, ndërsa Autoriteti Kombëtar i ushqimit nuk ka shpërndarë asnjë informacion për konsumtorit me imazhin e produktit dhe të dhënat tjera, si loti, afatet e përdorimit etj.

Ndërkohë, në faqen e AKU, njoftimi i fundit nga RASFF mban datën 28 shkurt 2024.

E bardha e vezës, si në rastin konkret, pas ndarjes nga e verdha dhe pasterizimit nuk shkon vetëm për industrine e përpunimit të ëmbëlsirave, makaronave etj, por shitet dhe në markete në paketime plastike apo tetrapak.

©Qendra ALERT

Related Posts