Menu

Amazon po kërkon që punonjësit e saj të jenë në detyrë të paktën tre ditë në javë

Amazon.com Inc do të kërkojë që punonjësit të jenë në detyrë të paktën tre ditë në javë nga 1 maji, tha gjigandi i tregtisë elektronike.

Pandemia e COVID-19 kishte ndryshuar vendin e punës, pasi kompanitë filluan të dërgonin punonjësit në shtëpi për të punuar në distancë. Edhe pse bllokimet u lehtësuan në të gjithë botën, një popullsi e madhe punonjësish ka mbetur në distancë ose në një mjedis hibrid.

Në një mesazh që u postua në blogun e Amazon, shefi ekzekutiv Andy Jassy shkroi se vendimi ishte marrë në një takim në fillim të kësaj jave dhe kjo lëvizje do ta bënte më të lehtë mësimin dhe bashkëpunimin.

“Ky ndryshim do të japë një nxitje për mijëra biznese të vendosura rreth vendndodhjeve tona të selisë urbane në Puget Sound, Virxhinia, Nashville dhe dhjetëra qytete në mbarë botën ku punonjësit tanë shkojnë në zyrë,” shkroi Jassy.

Kompania shtoi se do të kishte disa përjashtime nga rregulli, rolet e mbështetjes së klientit dhe shitësit do të kishin mundësinë të punonin nga distanca. Amazon kishte thënë në tetor 2021 se do t’i lejonte ekipet individuale të vendosin se sa ditë do të pritet që punonjësit e korporatave të punojnë nga zyra në një javë. (Scan)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts