Menu

Author Archives: Admin1

Çfarë duhet të hamë për festa?

Një grup ekspertësh kanë analizuar tendencat e konsumit të ushqimit. Megjithatë, ishte e rëndësishme (veçanërisht për prodhuesit dhe tregtarët) sepse përveç marrjes parasysh të zakoneve tashmë të konsoliduara, siç është vëmendja në rritje ndaj shëndetit dhe qëndrueshmërisë së ushqimit, parashikimet morën parasysh edhe faktorët kontingjent si konflikti në Ukrainë, vështirësitë e furnizimit të disa lëndëve të para dhe rritja e përgjithshme e çmimeve. Ky element i fundit po shtyn segmente gjithnjë e më të mëdha të konsumatorëve që të heqin dorë nga blerjet e panevojshme dhe ‘luksoze’, madje edhe në sektorin e ushqimit, ndërkohë që lojtarët e tjerë në zinxhirin e furnizimit janë të detyruar të rimendojnë biznesin dhe ofertën e tyre.

Ndër tendencat ushqimore të trashëguara nga e kaluara e afërt (dhe nga pandemia) që do të konsolidohen në vitin 2023 është kërkimi i gjerë dhe i ndërgjegjshëm për një mënyrë jetese të aftë për të ruajtur shëndetin dhe mjedisin, duke përfshirë zgjedhjet ushqimore më të shëndetshme dhe më të afta për të reduktuar ndikimin e prodhimit të ushqimit për ndryshimin e klimës. Prandaj interesi në rritje i konsumatorëve për produktet organike (tani pjesë e përhershme e shpërndarjes në shkallë të gjerë dhe ndoshta e destinuar për të monopolizuar ofertën) dhe vëmendja më e madhe ndaj etiketave, por mbi të gjitha pjesëmarrja gjithnjë e më e gjerë në dietat me bazë bimore dhe reduktuese. Këto janë zgjedhje të bazuara në ushqime alternative ndaj atyre me origjinë shtazore me gjurmë të ulët karboni sepse ato përftohen me metoda më të qëndrueshme. Një sektor produktiv në vitin 2023 duhet të arrijë vlerën e 12 miliardë dollarëve.

Predikimi për shpërndarjen e ushqimit (rritur me 70% në krahasim me epokën para Covid-it) është konfirmuar se në 2023 do të zëvendësojë gjithnjë e më shumë plastikën në të gjithë sektorët e industrisë ushqimore. Viti 2023 do të jetë një vit sfidues në frontin e ushqimit , në të cilin të gjithë protagonistët e zinxhirit ushqimor, industrisë ushqimore dhe verërave, madje edhe kërkimet e ushqimit dhe teknologjisë bujqësore do të duhet të përshtaten dhe interpretojnë gjithnjë e më shumë konsumatorë heterogjenë dhe ndonjëherë kundërshtues. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Qeveria gjermane, plane lehtësuese për marrjen e shtetësisë në vendin më të populluar të BE-së

Qeveria gjermane po mendon të çojë përpara planet për të lehtësuar rregullat e marrjes së shtetësisë në vendin më të populluar të Bashkimit Europian, një përpjekje kjo që po sulmohet nga opozita konservatore. Përmes një videomesazhi, kancelari OIaf Scholz tha se “prej kohësh, Gjermania është bërë vendi i shpresës për shumë njerëz e është diçka e mirë kur njerëzit që kanë vendosur rrënjë në vend, vendosin të marrin nënshtetësinë”.

Rishikimi i rregullave të shtetësisë është një nga një seri reformash modernizuese për të cilat koalicioni tre-partiak i socialdemokratëve të qendrës së majtë të Scholz-it, ranë dakord të trajtojnë kur mori detyrën dhjetorin e kaluar.

Ministria e Brendshme njoftoi se “projektligji është thuajse gati”.

Marrëveshja e koalicionit të vitit të kaluar kërkon që njerëzit të kenë të drejtë për nënshtetësinë gjermane pas pesë vjetësh ose tre, në rast të arritjeve të veçanta të integrimit. Kjo në vend të tetë apo gjashtë vitesh sa është rregulli aktualisht. Fëmijët e lindur në Gjermani, automatikisht do të bëhen shtetas nëse njëri prind ka qenë rezident i ligjshëm për pesë vjet.

Gjithashtu, qeveria dëshiron të heqë kufizimet për mbajtjen e shtetësisë së dyfishtë. Në parim, shumica e njerëzve nga vende të tjera përveç anëtarëve të Bashkimit Europian dhe Zvicrës, aktualisht duhet të heqin dorë nga shtetësia e tyre e mëparshme kur të fitojnë atë gjermane, megjithëse ka disa përjashtime. Ministrja e Brendshme, Nancy Faeser argumentoi se “reduktimi i kohës së pritjes për t’u kualifikuar për shtetësi është një nxitje për integrim”.

Qëllimi është të pasqyrojë realitetin. Ne jemi një vend i larmishëm, modern i emigracionit dhe mendoj se legjislacioni duhet ta pasqyrojë këtë.
Statistikat zyrtare tregojnë se rreth 132 mijë njerëz morën shtetësinë gjermane vitin e kaluar, një e katërta e tyre qytetarë të vendeve të tjera të BE-së.

Qendra Alert/Alert.al

Ekspertët: Vendi ku nuk duhet të bëni operacion plastik

Kirurgët plastikë zbulojnë vendin më të rrezikshëm për të bërë operacion plastik dhe sipas tyre janë të pasmet!

Ekspertët kanë rënë dakord që zhvendosja yndyrës gluteale, është aktualisht procedura më e rrezikshme e kirurgjisë plastike. Sipas kirurgut plastik, Samuel Lin, MD, “vdekja mund të ndodhë aq shpesh sa një në 2351 BBL (Brazilian butt lift).”

Sidoqoftë, vërehet se BBL mbetet jashtëzakonisht një ndërhyrje popullore dhe më shumë se 21,000 opreracione të tilla janë kryer nga kirurgë të certifikuar në SHBA në vitin 2020.

Kur yndyra injektohet në vithe, ndonjëherë mund të hyjë në enët më të mëdha të gjakut në zonën gluteale. “Yndyra më pas përfundon në mushkëri, gjë që mund të shkaktojë probleme me frymëmarrjen dhe, në raste të rënda, vdekje”, thotë Ourian.

Komplikacioni quhet “emboli dhjamore pulmonare”.

Vetëm për shkak se BBL është një procedurë e rrezikshme nuk do të thotë se nuk mund të ekzekutohet në mënyrë të sigurt.

Është e rëndësishme që një kirurg që kryen një BBL të ketë përvojë në procedurë dhe të trajnohet në teknikat më të sigurta.

Ndonëse kirurgjia plastike sot është më popullore se kurrë, ka gjithmonë rreziqe kur futeni në thikë.

Qendra Alert/Alert.al

Disa ushqime që nuk duhet t'i mbajmë për një kohë të gjatë në rafte

Le të kuptojmë se cilat produkte, të cilat për disa arsye zakonisht mbahen në rezervë nuk duhet të blihen për përdorim në të ardhmen. Dhe cilat rregulla të ruajtjes duhet të ndiqni nëse tashmë keni një stok strategjik.

Kafe

Për shkak të kohës së gjatë të ruajtjes, kafeja, natyrisht nuk do të prishet, por shija, për shkak të së cilës, në fakt njerëzit e blejnë atë, do të ndryshojë për keq. Edhe drithërat dhe madje edhe drithërat e paketuara me vakum mund të humbasin shijen e tyre pas muajve të ruajtjes. Për të mos përmendur faktin që nëse e ruani pa kujdes të hapur, me siguri do të thithë lagështinë dhe aromat e huaja. Është mirë t’i rezistoni tundimit për të blerë kafe me shumicë dhe të merrni vetëm aq kafe sa ju nevojitet për konsum të rregullt.

Miell

Mielli gjithashtu, nëse ruhet në mënyrë jo të duhur, dallohet nga aftësia e tij për të thithur lagështinë nga ajri. Përveç kësaj, parazitët mund të rriten në të, të cilët mund të përhapen në sipërfaqet dhe produktet ngjitur. Për të parandaluar që kjo të ndodhë dhe jetëgjatësia e miellit të rritet në gjashtë muaj ose një vit në vend të 3 muajve, duhet të ruhet në një vend të freskët ose në frigorifer. Nëse kjo nuk është e mundur, është mirë të blini miell në pako të vogla dhe ta derdhni në enë plastike të mbyllura.

Erëza

Erëzat e njohura si kripa dhe piperi mund të blihen me një furnizim të vogël. Por ato specifike, të tilla si xhenxhefil i bluar, kanellë, borzilok, etj., Nuk përdoren çdo ditë. Në të njëjtën kohë, edhe me ruajtjen e duhur në një vend të thatë dhe të errët, ata së shpejti do të humbasin aromën dhe vetitë e tyre të dobishme. Pra, nëse vërtet dëshironi të ndjeni pasurinë e shijes dhe aromës, është mirë të përdorni erëza dhe barishte të bluara brenda 6 muajve dhe të plota brenda 2 viteve.

Sheqer

Në përgjithësi, sheqeri mund të ruhet për disa vjet pa humbur shijen e tij. Sidoqoftë, për këtë, duhet të respektohen kushte të caktuara të ruajtjes: qese plastike të mbyllura, dhomë e thatë e ajrosur dhe temperatura optimale. Përndryshe, mund të hasni insekte, myk, erën karakteristike të vjetër të produktit dhe një ndryshim të shijes. Nëse nuk është e mundur të kujdeseni mirë për qeset e sheqerit, është më mirë të mos e blini atë në një shkallë industriale.

Maja

Çdo adhurues i pjekjes të paktën një herë ka hasur në faktin se brumi i majave nuk pranoi të ngrihej.  Sidoqoftë, nganjëherë bëhet fjalë për vetë majanë dhe afatin e skaduar. Mund t’i ruani fjalë për fjalë 3-4 muaj, edhe nëse janë në frigorifer. Mos harroni të kontrolloni datat në paketim para se të filloni gatimin.

Mish

Stoku i mishit të kafshëve dhe shpendëve është një temë mjaft e diskutueshme. Sidomos kur tundoheni të kurseni para dhe t’i blini këto produkte me ofertë. Sidoqoftë, është vërtetuar se edhe pse është teknikisht e sigurt për të ngrënë mish të ngrirë për një kohë të gjatë, do të ketë shije të ndryshme dhe do të bëhet i thatë. Nëse kjo nuk ju tremb, të paktën duhet të keni zakon të ndani gjithçka në pjesë dhe t’i vendosni në qese të vogla. Për të qenë në gjendje të merrni menjëherë sasinë e duhur për pjatën e synuar, dhe të mos shkrini dhe ngrini një copë të madhe disa herë.

Vaji

Kërkon ruajtje shumë më të kujdesshme sesa mendonim. Pra, vaji nuk duhet të vijë në kontakt me oksigjenin, ndryshimet në temperaturë dhe dritë janë të dëmshme për të. Në këtë drejtim, veçanërisht ia vlen të hedhim një vështrim më të afërt në vajrat e dhuratave, të cilat shpesh presin shumë gjatë për kohën e tyre. Mos nxitoni të shtoni menjëherë vaj të tillë në pjatë; së pari, kontrolloni për të parë nëse është bërë i hidhur.

Salcat e filluara

Kush nuk e njeh atë situatën kur disa rafte të dyerve në frigorifer janë të mbushura me një varg të pafund salcash të hapura, majonezë, ketchup, mustardë dhe madje edhe salca të vogla nga shpërndarja e ushqimit në enë plastike? Mos harroni, shumica e këtyre ushqimeve kanë një afat më të shkurtër të ruajtjes sapo t’i hapni ato. Edhe një kapak i mbyllur fort dhe ruajtja në frigorifer nuk do t’ju kursejë.

Qendra Alert/Alert.al

Bakteri E.Coli, i pranishëm më së shumti në mishin e pulës

Një studim i Qendrës Amerikane për kontroll dhe parandalim të sëmundjeve CDC ka dalë në konkluzion se bakteri Escherichia Coli, i cili shkakton rreth 70% të infeksioneve urinare vjen nga mishi i pulës. Për shkak të numrit të madh të antibiotikëve me të cilat trajtohen pulat, në to zhvillohet një lloj rezistent i bakterit Escherichia coli, i cili në organizëm hyn me ngrënien e mishit dhe shkakton infeksione të dhimbshme.

Shkencëtarët për një kohë të gjatë kanë besuar që infeksionet e dhimbshme urinare të cilat çdo ditë prekin miliona femra në botë vijnë nga vetë zorrët e njerëzve, por analiza e mostrave të mishit në treg ka treguar të kundërtën.

Shkencëtarët kanë analizuar disa lloje të ndryshme të mishit, nga ai i pulës, derrit dhe lopës dhe kanë vërtetuar që në mishin e pulës ka më së shumti lloje Escherichia coli rezistent në antibiotikë, ndërsa ato baktere nuk hyjnë në organizimin njerëzor gjatë përgatitjes së ushqimit, por vetëm me ngrënien e mishit i cili përmban baktere.

Supozohet që pula ka më së shumti E.Coli për shkak të sasisë së madhe të antibiotikëve me të cilat ushqehen zogjtë e pulës, që të rritet prodhimtaria dhe rendimenti i tyre.

Për fat të keq nuk ka kurë specifike, terapia me antibiotikë, ashtu si me gastroenteritet nuk është efikase, madje mund të përkeqësojë situatën.

Prandaj mjekëve nuk u mbetet tjetër veç mundësisë për të zbutur simptomat. Në këtë mes ndihmojnë infuzionet, të cilat kompensojnë humbjen e lëngjeve te pacientët, te pacientët me simptoma të rënda, pastrimi i gjakut përmes dializës mund të parandalojë dëmtimin e përhershëm të veshkave. Escherichia coli është njëra ndër bakteret më të rënda. Gjëja kryesore në trajtimin e këtyre bakterieve është që të bëjë që ju të ruani rehatinë dhe të parandaloni përhapjen e saj.

Qendra Alert/Alert.al

Dimri po vjen, si të parandaloni ngrirjen e xhamave të makinës

Temperaturat po ulen dhe dimri po troket, ndërsa minusi i mëngjesit mund të sjellë probleme të mëdha për drejtuesit e mjeteve. Temperaturat nën zero nënkuptojnë xhamat e ngrirë të makinave, të cilat mund të jenë të pakëndshme në orët e hershme kur duhet të shkoni në punë.

Ekspertët kanë zbuluar një truk tepër të zgjuar që duhet të parandalojë ngrirjen e xhamit duke përdorur një artikull nga kuzhina. Gjithçka që ju nevojitet është një qepë. Sipas ekspertëve, qepa mund të luftojë ngricën sapo të krijohet në dritare. Thjesht priteni qepën në gjysmë dhe fërkojeni në xham.

Bëjeni këtë në darkë dhe kështu qepa do të parandalojë formimin e akullit.

Nëse nuk keni qepë, patatet duhet të bëjnë të njëjtën gjë dhe të paktën nuk do t’ju bëjnë të qani. Uthulla funksionon në të njëjtën mënyrë, kështu që mund të spërkatni uthull dhe ujë në xhamin e përparmë një natë më parë.

Qendra Alert/Alert.al

 

“Schengenvisai” rendit 6 vendet europiane më të lira për të jetuar, ndër to Shqipëria

Vendet më të lira për të jetuar sipas “Schengenvisai” janë: Rumania, Bullgaria, Shqipëria, Republika Çeke, Polonia dhe Sllovenia. Sipas medias, 420 dollarë në muaj janë të mjaftueshme për të jetuar në Shqipëri, pa përfshirë qiranë. Sipas saj, Tirana konsiderohet një nga qytetet më të përballueshme ekonomikisht në Ballkan. Kryeqyteti është i njohur për baret, klubet dhe kafenetë, si dhe për muzetë dhe monumentet historike.

“Pas tij vjen Durrësi, qyteti i dytë më i madh pas kryeqytetit. Është destinacioni më i madh detar në Shqipëri, teksa është cilësuar një parajsë e udhëtarëve. Ndërsa Saranda, e njohur si perla e jugut, është një nga qytetet më të populluara në vend. Sipas “ShengenVisa”. Ka plazhe të mrekullueshme dhe një pamje mahnitëse. Dhe sipas standardeve evropiane, është jashtëzakonisht i lirë dhe një nga vendet më të bukura ku mund të jetohet” thueht në media.

Cheapest European Countries to Live in 2023 Announced – SchengenVisaInfo.com

Qendra Alert/Alert.al

Edhe bankat kalojnë në platformen e-Albania, eksperti i IT: Sjell centralizim, rrit papërgjegjshmërinë!

Nga viti i ardhshëm, kryerja e pagesave për shërbimet e ofruara nga e-Albania do të kryhet direkt nëpërmjet llogarive bankare. Ndërveprimi do të bëhet me një autentifikim të klientit për hyrjen në platformën e e-banking nga e-Albania, të njëjtë me procedurën që ndiqet për akses në aplikacionin e bankës. Por, një vendim i tillë, sipas ekspertit të IT Edmond Liçaj sjell centralizim të sistemit dhe rrit papërgjegjshmërinë, duke u kthyer në risk per menaxhimin e të dhënave. Eksperti i IT shprehet se ky vendim nuk është konsultuar me ekspertë dhe nëse ndodh një sulm i dytë kibernetik nuk do të ketë rrjedhje parash, por vjedhje informacioni të përdoruesve dhe të llogarive.

https://www.youtube.com/watch?v=9Afl-qjsW6Y

Eksperti i IT Liçaj deklaron se qytetarët nuk janë ende të pregatitur për një shërbim të tillë,  pasi ende nuk e kemi kulturën e perdorimit të platformes online në ato nivele që na shitet. Edmond Liçaj ngriti shqetësimin dhe mospërgjegjshmërinë sipas tij të komisionerit të Mbrojtjes së të Dhënave Personale, si intitucion përgjegjës, që me gjithë ato rrjedhje të dhënash, deri më sot nuk ka patur asnjë reagim.

(Gazetare, Ida Ismalaj)

Qendra Alert/Alert.al

Sulfitet, shqetësimi për sigurinë e konsumatorëve i lartë, por mungojnë të dhënat

Marrja dietike e sulfiteve mund të jetë një shqetësim sigurie për konsumatorët e produkteve ushqimore që përmbajnë aditivë, përfunduan ekspertët e EFSA në vlerësimin e tyre të përditësuar të dioksidit të squfurit (E220) dhe sulfiteve (E221-228).  Sulfiti gjendet natyrshëm në trupin tonë, si dhe në ushqime të tilla si mollë, oriz, qepë, lakra dhe pijet si vera.

Sulfitet shtohen si konservues dhe antioksidantë (për shembull, për të parandaluar skuqjen) në një sërë ushqimesh duke përfshirë fruta dhe perime të thata, produkte me bazë patate, birrë, verë dhe lëngje frutash. Ato mund të përdoren gjithashtu për të ndaluar fermentimin e vazhdueshëm gjatë procesit të prodhimit të verës.

Pragu i sigurisë

Dr Maged Younes, kryetar i Panelit të EFSA për aditivët dhe aromatizuesit e ushqimit tha: “Të dhënat e disponueshme të toksicitetit ishin të pamjaftueshme për ne për të nxjerrë një nivel të pranueshëm ditor (ADI). Në vend të kësaj, ne llogaritëm kufijtë e ekspozimit (MOE) duke marrë parasysh marrjen e dietës dhe dozën e lidhur me efektet neurotoksike në testet e kafshëve.

MOE është një raport ndërmjet dozës më të ulët të vlerësuar në të cilën vërehet një efekt negativ dhe nivelit të ekspozimit ndaj substancës. Në rastin e sulfiteve, një raport nën 80 mund të tregojë një shqetësim sigurie.

Ekspozimi për konsumatorët e lartë

Dr Matthew Wright, kryetar i grupit të punës të EFSA-së për dioksid-sulfitet e squfurit tha: Konsumet e vlerësuara potencialisht tejkalojnë atë që do të konsiderohej e sigurt, deri në 12.5% ​​për fëmijët (3-10 vjeç) dhe deri në 60% për të rriturit.

Paneli gjeti prova të efekteve të pafavorshme shëndetësore në sistemin nervor qendror, siç është një përgjigje e vonuar e qelizave nervore ndaj stimujve, një shenjë e hershme e mosfunksionimit të sistemit nervor. Shkencëtarët e EFSA-s ritheksuan gjithashtu rekomandimin e tyre të mëparshëm për të hetuar më tej mbindjeshmërinë ose intolerancën midis disa konsumatorëve të ndjeshëm për shkak të boshllëqeve të njohurive. (EFSA)

Qendra Alert/Alert.al

Tender 5.3 mln euro për pajisje kompjuterike për AKSHI-n dhe institucionet e tjera

Pajisjet kompjutetike për institucione publike dhe për Agjencinë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit parashikohet t’i kushtojnë kësaj të fundit rreth 629 milionë lekë apo 5.3 milionë euro pa TVSH. Të paktën kaq është fondi limit i procedurës më të fundit të prokurimit të shpallur në faqen e Agjencisë së Prokurimit Publik.

Sipas AKSHI afati i fundit për paraqitjen e ofertave është data 27 dhjetor 2022. Tenderi është i ndarë në të paktën 8 lote ku në lotin e parë është kërkuar blerja e UPS me një fond limit prej 11.8 milionë lekë.

Në lotin e dytë është kërkuar që të sigurohen skanera me një fond limit prej 13.8 milionë lekë.

Në lotin e tretë është kërkuar sigurimi i projektorëve me një fond limit 3.1 milionë lekë kurse në të katërtin fotokopje me një fond limit 55.6 milionë lekë.

Në lotin e pestë fondi limit është 42 milionë lekë dhe kërkohet që të sigurohen prinera, për swich dhe router janë parashikuar 3.2 milionë lekë kurse për kamera web, kufje me mikrofon 3.5 milionë lekë.

Pjesën e luanit në këtë procedurë e mban blerja e kompjuterëve që ka më vete një fond limit prej rreth 496 milionë lekë.

Afati i marrëveshjes kuadër është 24 muaj.

Lista e plotë e specifikave sipas loteve

Fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 628,955,732 (gjashtëqind e njëzetë e tetë milion e nëntëqind e pesëdhjetë e pesë mijë e shtatëqind e tridhjetë e dy) lekë pa TVSH, ose 5,384,434 (pesë milion e treqind e tetëdhjetë e katër mijë e katërqind e tridhjetë e katër) Euro pa TVSH të cilat do të financohen gjatë viteve 2023-2024 nga fondet e Buxhetit të Shtetit

-Loti 1 – Blerje UPS fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 11,791,510 (njëmbëdhjetë milion e shtatëqind e nëntëdhjetë e një mijë e pesëqind e dhjetë) lekë pa TVSH ose 100,946 (njëqind mijë e nëntëqind e dyzetë e gjashtë) Euro pa TVSH.

Objekti i prokurimit përbëhet nga një artikull, çmimi për njësi është 14,612 (katërmbëdhjetë mijë e gjashtëqind e dymbëdhjetë) lekë pa TVSH.

-Loti 2 – Blerje Skanera fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 13,812,100 (trembëdhjetë milion e tetëqind e dymbëdhjetë mijë e njëqind) lekë pa TVSH ose 118,244 (njëqind e tetëmbëdhjetë mijë e dyqind e dyzetë e katër) Euro pa TVSH

Objekti i prokurimit përbëhet nga disa artikuj, shumatorja e çmimeve për njësi është 443,356 (katërqind e dyzetë e tre mijë e treqind e pesëdhjetë e gjashtë) lekë pa TVSH.

-Loti 3 – Blerje Projektor fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 3,101,910 (tre milion e njëqind e një mijë e nëntëqind e dhjetë) lekë pa TVSH 26,555 (njëzetë e gjashtë mijë e pesëqind e pesëdhjetë e pesë) Euro pa TVSH.

Objekti i prokurimit përbëhet nga disa artikuj, shumatorja e çmimeve për njësi është 228,445 (dyqind e njëzetë e tetë mijë e katërqind e dyzetë e pesë) lekë pa TVSH.

-Loti 4- Blerje Fotokopje fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 55,601,656 (pesëdhjetë e pesë milion e gjashtëqind e një mijë e gjashtëqind e pesëdhjetë e gjashtë) lekë pa TVSH 476,001 (katërqind e shtatëdhjetë e gjashtë mijë e një) Euro pa TVSH.

Objekti i prokurimit përbëhet nga disa artikuj, shumatorja e çmimeve për njësi është 2,264,524 (dy milion e dyqind e gjashtëdhjetë e katër mijë e pesëqind e njëzetë e katër) lekë pa TVSH.

-Loti 5 – Blerje Printera fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 42,075,630 (dyzetë e dy milion e shtatëdhjetë e pesë mijë e gjashtëqind e tridhjetë) lekë pa TVSH 360,206 (treqind e gjashtëdhjetë mijë e dyqind e gjashtë) Euro pa TVSH.

Objekti i prokurimit përbëhet nga disa artikuj, shumatorja e çmimeve për njësi është 276,428 (dyqind e shtatëdhjetë e gjashtë mijë e katërqind e njëzetë e tetë) lekë pa TVSH.

-Loti 6 – Blerje Kompjutera fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 495,740,878 (katërqind e nëntëtëdhjetë e pesë milion e shtatëqind e dyzetë mijë e tetëqind e shtatëdhjetë e tetë) lekë pa TVSH 4,243,993 (katër milion e dyqind e dyzetë e tre mijë e nëntëqind e nëntëdhjetë e tre) Euro pa TVSH.

Objekti i prokurimit përbëhet nga disa artikuj, shumatorja e çmimeve për njësi është 2,047,974 (dy milion e dyzetë e shtatë mijë e nëntëqind e shtatëdhjetë e katër) lekë pa TVSH.

-Loti 7 – Blerje Sëitch, Router fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 3,298,450 (tre milion e dyqind e nëntëdhjetë e tetë mijë e katërqind e pesëdhjetë) lekë pa TVSH 28,238 (njëzetë e tetë mijë e dyqind e tridhjetë e tetë) Euro pa TVSH.

Objekti i prokurimit përbëhet nga disa artikuj, shumatorja e çmimeve për njësi është 774,031(shtatëqind e shtatëdhjetë e katër mijë e tridhjetë e një) lekë pa TVSH.

-Loti 8 – Blerje Kamera web-i, kufje me mikrofon për kompjutera fondi limit/vlera e përafërt e kontratave në varësi të kërkesave/nevojave të institucioneve publike 3,533,598 (tre milion e pesëqind e tridhjetë e tre mijë e pesëqind e nëntëdhjetë e tetë) lekë pa TVSH 30,251 (tridhjetë mijë e dyqind e pesëdhjetë e një) Euro pa TVSH.

Objekti i prokurimit përbëhet nga disa artikuj, shumatorja e çmimeve për njësi është 25,197 (njëzetë e pesë mijë e njëqind e nëntëdhjetë e shtatë) lekë pa TVSH. (Monitor)

Qendra Alert/Alert.al