Menu

Biznesmeni Lazim Destani me anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës në Tiranë, diskutim për zhvillimin e vendit dhe votën e emigrantëve

Filantropi Lazim Destani me anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës që kanë ardhur në Tiranë diskutuam për mbrojtjen dhe forcimin e marrëdhënieve ndërmjet vendit të tyre të origjinës dhe shqiptarëve kudo ku ata ndodhen. Në takim ishte edhe Damian Gjiknuri, bashkëkryetar i Komisionit Parlamentar për Reformen Zgjedhore. Diaspora është e interesuar për votën e emigrantëve dhe u diskutuan përpjekjet që po bëhen për vënien në jetë të së drejtës së ushtrimit të votës nga shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë vendit. Ata deklaruan se për t’ia arritur këtë, natyrshëm, duhet punë edhe për sensibilizimin e qytetarëve, që jetojnë jashtë Shqipërisë për t’u regjistruar, duke deklaruar adresat e tyre për të bërë të mundur më pas ushtrimin e votës.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts