Menu

Biznesmeni Lazim Destani pret në Düsseldorf Presidentin e Kosovës: Ideali jonë, zhvillimi ekonomik i trojeve shqiptare

Filantropi dhe sipërmarrësi Lazim Destani ka zhvilluar ditën e sotme një takim me presidentin e Kosovës Hashim Thaçi. Në takimin e mbajtur në ambientet e Klubit Ekonomik të Dyseldorfit morën pjesë edhe shumë sipërmarrës dhe biznesmenë nga Landi Nordrhein-Ëestfalen.

Në cilësinë e anëtarit të Këshillit Koordinues të Diasporës Z. Destani e informoi Presidentin Thaçi mbi punën dhe aktivitetet e Diasporës Shqiptare në Gjermani, aktivitete këto që përfshijnë sfera të ndryshme, si në mjekësi, shkencë, arsim, kulturë, sport etj.

“Rëndësi të veçantë i kushtohet zhvillimit ekonomik të vendeve tona. Investimet kapitale në atdhe dhe hapja e vendeve të punës, përbëjnë synimin kryesore të të gjithë anëtarëve të KKD pasi fuqizimi i ekonomisë sjell mirëqenie dhe zhvillim të gjithanshëm shoqëror e kulturor” tha Destani gjatë takimin.

Presidenti Thaçi e falënderoi Z. Destani për pritjen duke thënë: Jam jashtëzakonisht krenar me punën dhe sukseset e ndërmarrësve tanë gjithandej nëpër botë. Tash e disa dekada ata kanë dhënë gjithçka për lirinë, pavarësinë dhe shtet-ndërtimin në Kosovë. Ne, bashkë me Diasporën, mund t’i jetësojmë idealet e përbashkëta për forcimin e shtetit të Kosovës, ekonominë, bujqësinë dhe kulturën tonë, duke e transformuar dhe modernizuar gjithë shoqërinë. Diaspora jonë këtu, është imazhi i gjallë i Kosovës në Gjermani. Krenar me arritjet e tyre, të cilat janë edhe arritje të Kosovës”.

Alert.al

 

Related Posts