Menu

Bletët dhe pesticidet, përditësimi i draft-udhëzimeve për konsultim publik

EFSA ka nisur një konsultim publik mbi projekt-dokumentin udhëzues për vlerësimin e rrezikut të produkteve për mbrojtjen e bimëve dhe bletëve. EFSA po i përgjigjet një kërkese nga Komisioni Evropian për të rishikuar dokumentin udhëzues, të botuar për herë të parë në 2013, duke marrë parasysh njohuritë e reja shkencore që janë shfaqur. Ky draft udhëzues ka të bëjnë me vlerësimin e rrezikut dhe analizën statistikore të studimeve në terren.

Konsultimi do të zgjasë 12 javë për të lejuar pjesëmarrjen maksimale midis palëve të interesuara. për përditësimin e udhëzimeve në faza të ndryshme të procesit të rishikimit. Palët e interesuara ftohen të paraqesin komente mbi draft dokumentin dhe informacionin e tij plotësues nëpërmjet faqeve të dedikuara të konsultimit. Afati i fundit për komente është 3 tetor 2022. (EFSA)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed