Menu

Blinken i pranishëm në takimin Biden-Putin, mesazh për të drejtat e njeriut: SHBA riafirmon se duhet të respektohen

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken ka dhënë një mesazh në Twitter teksa është në krah të Presidentit Joe Biden në takimin me Vladimir Putin.

Blinken shkruan se SHBA riafirmon që shtetet duhet të mbrojnë e respektojnë të drejtat e njeriut.

Ai thotë se kur ndodhin ndikime të pafavorshme, viktimat kanë nevojë për qasje në zgjidhje. Ndërkohë Biden disa javë para takimit me Putin kishte paralajmëruar se do ia përmendte në takim Presidentin rus çështjen e të drejtave të njeriut duke iu referuar edhe rastit të liderit opozitar, Alexei Navalny.

Statusi i Sekretarit Amerikan

Sot, ndërsa përkujtojmë 10 vjetorin e OKB, duke udhëhequr Parimet mbi Biznesin dhe të Drejtat e Njeriut, Sh.B.A-të riafirmojnë që Shtetet duhet të mbrojnë të drejtat e njeriut; bizneset duhet të respektojnë të drejtat e njeriut; dhe kur ndodhin ndikime të pafavorshme të të drejtave të njeriut, viktimat kanë nevojë për qasje në zgjidhje.

Duke udhëhequr Parimet mbi Biznesin dhe të Drejtat e Njeriut, Sh.B.A-të riafirmojnë që Shtetet duhet të mbrojnë të drejtat e njeriut; bizneset duhet të respektojnë të drejtat e njeriut; dhe kur ndodhin ndikime të pafavorshme të të drejtave të njeriut, viktimat kanë nevojë për qasje në zgjidhje.

alert.al/

 

Related Posts