Menu

Bllokohet produkti i kompanisë ITALIAMO, për shkak të Pranisë së Paautorizuar të Pesticidit Oksid Etileni

Supermarketet Lidl po bllokojnë produktin e kompanisë Italiamo –  Pesto alla Genovese –  për shkak të pranisë së pesticidit të paautorizuar të oksidit të etilenit, që ka ardhur si rezultat i shtesave apo aditivëve (E410) të përdorur në prodhimin e tij.

E410 është një shtesë ushqimore e aprovuar në vendet e BE dhe përdoret si një përbërës për të trashur dhe stabilizuar në një gamë të gjerë të produkteve ushqimore.

Oksidi i etilenit është një pesticid që nuk lejohet të përdoret në ushqimet e shitura në BE, por është miratuar për përdorim nga vendet e tjera jashtë BE -së.

Megjithëse konsumi i produktit të kontaminuar nuk paraqet një rrezik akut apo të menjëhershëm për shëndetin, ekziston një rrezik në rritje nëse vazhdon konsumi i oksidit të etilenit në ushqimin e kontaminuar për një periudhë të gjatë kohore. Prandaj, ekspozimi ndaj oksidit të etilenit duhet të minimizohet.

Për këtë arsye shumë agjenci ndërkombëtare të kontrollit ndaj ushqimeve kanë njoftuar konsumatorët për tërheqjen e këtij produkti nga pikat e shitjes, e sidomos në supermarketet Lidl.

Burimi: Food Safety Authory of Ireland

Qendra Alert

alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed