Menu

Bujqësia/ Nga 350 mijë ferma, morën subvencion nafte vetëm 20652 aplikantë

Kryeministri Edi Rama ka publikuar ditën e sotme disa nga përfitimet që fermerët kanë marrë falë skemës së mbështetjes me naftë pa akcizë, pa taksë karboni dhe pa taksë qarkullimi.

Përmes një videoje të ndarë në rrjetin social ‘Facebook’, Rama thekson se gjatë kësaj periudhe kanë përfituar në total 20.652 fermerë nga i gjithë vendi.

“Ulje të kostos së punimeve të mekanizuara në kulturat bujqësore. Rritja e konkurrueshmërisë së produkteve/eksporteve bujqësore. Formalizim i aktivitetit bujqësor. Fondi në dispozicion 10 mln $. Fermerët përfitojnë sasi nafte falas në barasvlerë të lehtësimit fiskal. 30% më shumë fermerë të pajisur me NIPT”, thuhet mes të tjera në videon e ndarë nga kryeministri Rama.

Në të gjithë vendin janë 20.651 aplikime në skemën e përfitimit, ndërsa theksohet se 30% më shumë fermerë janë të pajisur me NIPT. Sipas statistikave ne Shqipëria ka rreth 350 mijë ferma, të cilat nuk janë të gjitha të formalizuara tek Tatimet.

alert.al/

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed