Menu

Coronavirusi, ja çfarë duhet të përdorim kur lëkura e duarve është tharë nga larja e shpeshtë

Larja e shpeshtë e duarve është jashtëzakonisht e rëndësishme që të pengojmë përhapjen e viruseve, veçanërisht që kur u shfaq coronavirusi. Problemi me larjen e tepërt të duarve është që ato nuk mund të thahen, përflaken dhe fillojnë të kruhen. Kjo gjë u ndodhë shumicës në disa ditët e fundit, sidomos edhe nga përdorimi i dezinfektantëve, i cili ka përqindje të lartë alkooli. Për të penguar dëmtimet e këtilla të lëkurës, mund të filloni të përdorni sapun pa aromë, i cili përmban më pak përbërës të cilët irritojnë lëkurën.

Veç kësaj, rekomandohet që të përdorni krem hidratimi pas çdo larjeje të duarve.

“Vazelina, për shembull, është yndyrë, dhe ajo e bën mirë punën. Nëse duart ju kruhen apo ju rrjedhin gjak për shkak të thatësisë, duhet t’i lyeni me vazelinë dhe të përdorni doreza pambuku kur të flini gjumë. Në mëngjes duart do t’ju jenë të shëruara”-tha Dr. Samer Jaber, nga ordinaca “Washington Square Dermatology“ dhe propozon t’i shmangni produktet me aroma.

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed