Menu

Pse të gjitha të zezat ndodhin në Darëzezë-Fier?!

Nga Ervin Resuli

Darëzeza është një fshat i cili për nga pozicioni apo resurset mund të konkuronte Jalën apo Palasën ! Pse jo Darëzeza është një konkuruese e denjë e resorteve në Turqi (nëse do të investohej)!

Ervin Resuli

Një det për tu pasur zili i pasur me jod ,rërë e diamante dhe një fashë e gjelbër me pisha që kushdo i ka parë mbetet pa mend!
Sikur mos të mjaftonin këto një komunitet banorësh i ka qëndisur Darëzezës një mirësi kulture ,shumë puntorë, perime të gjelbëra ,fasule dhe bostanorë “bio” ,më mirë nuk ka ku shkon !

Po pse Darëzeza është sot në mjerim, një vend që zoti e ka bekuar ?
Pse Darëzeza s’është zhvilluar këto kohë dhe pse nuk është në planin e 100 fshatrave ?
Një fshat i lakmuar ku të gjithë duan të gllabërojn, ku shteti i kapur nuk mbron interesat e banorve por ndan copat e rërës apo pyllit për benefite politike !

Ku mafja dhe politika ndërthuren ,banorët humbasin ,ata të cilet i kanë dhënë jet këtij fshati?

Ata të cilët për ti larguar ju prishën shkollën , i lanë pa urë duke i shkëputur nga pjesa tjetër e qytetit. Presione me prokurorinë apo shantazhet për ndërpreje të “kemp-eve” janë në kulmin e cmenduris !

Nëse deri më sot keni dëgjuar presion ndaj njeriut, po ju them se në këtë fshat po konsumohet presion ndaj një komuniteti të tërë, për të cilën një shtet i tërë është investuar që llomka “Darëzezë” të jetë e tyre !

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed