Menu

I ftuar nga Bundestagu në Takimin vjetor, filatropi e atdhetari Lazim Destani, në krah të politikanëve e biznesmenëve nga e gjithë bota

Një nga zërat më aktiv për çështjet shqiptare dhe integrimin në BE të Ballkanit Perëndimor, filantropi e biznesmeni Lazim Destani, për dy ditë me radhë ishte në Berlin, i ftuar nga Bundestagu Gjerman.

Z.Destani ishte i ftuar në takimin e përvitshëm të Berlinit, krahas figurave e personaliteteve të politikës dhe biznesit nga e gjithë bota.

“Me kënaqësi po marr pjesë të takimin e përvitshëm të Berlinit, i ftuar nga Bundestagu Gjerman, ku po zhvillohen diskutime për Europën e bashkuar, për integrimin e Ballkanit dhe rrugën e tij drejt një zhvillimi të përparuar perëndimor”, njofton Destani në faqet e tij zyrtare në rrjete sociale. “Takimi vjetor i Berlinit, krahas deputetëve të Bundestagut e politikanëve gjermanë, edhe këtë vit i bëri bashkë shumë personalitete nga jeta aktive politike dhe nga sfera e biznesit, të ardhur nga e gjithë bota. Ndër temat e ndryshme këtu, diskutime të frytshme zhvilluam edhe mbi nevojën e integrimit të përshpejtuar të vendeve të Ballkanit në BE ndërsa vëmendje të posaçme i kushtuam çështjes së liberalizimit të vizave për Kosovën”, theksoi ai. Sipas tij, ky takim në Bundestag ishte një ngjarje e rëndësishme ndërkombëtare ku personalitete të shquara nga mbarë bota, në frymë bashkëpunimi, ndajnë vizionin e përbashkët – vende progresive e të lira.

Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed