Menu

Mblidhet Unioni i Bizneseve Shqiptare në Gjermani, filantropi e biznesmeni Lazim Destani: Të angazhuar e me guxim arrijmë rezultate që i shërbejnë dhe vendlindjes tonë

“Ju inkurajkoj dhe përgëzoj për sipërmarrjet tuaja. Të gjithë bashkëatdhetarët tanë që jetojnë dhe veprojnë në Diasporë, duhet të marrin guximin dhe të bëhen sipërmarrës. Vetëm duke u angazhuar me seriozitet dhe vullnet, arrihen dhe rezulatat. Duke i ndihmuar vetëvehtes, ndihmohet edhe rrethi pak më i gjerë, shoqëria dhe vendlinjet tona”. Kështu e nisi fjalën e tij përshëndetëse filantropi dhe biznesmeni i shquar Z.Lazim Destani, gjatë aktivitetit të organizuar në Koblenz të Gjermanisë, Unioni i Bizneseve Gjermano-Shqiptare në Gjermani. Aktiviteti u mbaj në qytetin ku bashkohen dy lumenjtë, Rhein dhe Mosel, konretisht në Deutsch Eck, ku Unioni i Bizneseve gjermane-shqiptare në Gjermani organizoi takimin e radhës me strukturat e saj organizative dhe disa nga anëtarët premium.

Kryetari I këtij unioni, Nazmi Viqa, në hapjen e këtij takimi, i njoftoi të gjithë të pranishmit se qëllimi ishte të falenderohen të gjithë ata që po japim kontribut në zhvillimin dhe rritjen e Unionit të Bizneseve, duke i shperndarë dhe mirënjohje të pranishmëve për kontributin dhe financimin e shoqatës. Me mirënjohje u nderuan edhe anëtarët e Unionit, të cilët për shkak të kohës së pushimeve nuk arritën të jenë pjesë e kësaj mbrëmje.

Falenderimet në shkallë edhe më të gjerë, planifikohen të bëhen në vjeshten e këtij viti jubilar, kur edhe Unioni i Bizneseve shënon 10-vjetorin e themelimit të saj, për organizimin e të cilit, Kryetari mori përkrahjen e të gjitha strukturave të tij që në ditët në vijim të fillohet me orgaizimin e kësaj ngjarje të veçante.

Në këtë takim të Unionit të Bizneseve i pranishëm ishte edhe biznesmeni i mirënjohur shqiptar në Gjermani dhe më gjerë, Z.Lazim Destani, i cili në fjalën e tij përshëndetëse i inkurajoi të gjithë bashkëatdhetarët që jetojnë dhe veprojnë në Diasporë, të marrin guximin dhe të bëhen sipërmarrës. “Vetëm duke u angazhuar me seriozitet dhe vullnet, arrihen edhe rezulatat. Duke i ndihmuar vetëvehtes i ndihmohet edhe rrethit, shoqërisë dhe vendlinjeve”, theksoi Filantropi Lazim Destani.

Në këtë takim merrte pjesë si anëtar i Unionit dhe mbështetës i tij, ku u nderuar edhe me Certifikatën e Mirënjohjes, edhe biznesmeni dhe diplomati, Skënder Xhakaliu, i cili njihen në Gjermani edhe si ish-Ambasador i Republikës së Kosovës, por edhe si një activist i diasporës shqiptare.

Gjatë takimit u shkëmbyen ide, propozime dhe u treguan storje suksesi të anëtarëve të pranishëm.

Biznesmeni Lazim Destani familja e të cilit drejton ND Group, Ecolog International e dhjetra kompani të tjera në mbarë botën, është një nga aktivitet më të shquar të diasporës, të çështjeve dhe mbështetës i kauzave patriotike për trojet shqiptare.

Destani mori pjesë në takimin e Unionit, menjëhetë pas dy takimeve të rëndësishme që pati në Zvicër, me Rrjetin e Bizneseve të Diasporës Shqiptare në këtë shtet. Ai është dhe Kryetar Nderi i këtij Rrjeti.

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed