Menu

e.Go Mobile, kompania e prodhimit të makinave elektrike, së shpejti në bursën e New York dhe ato ndërkombëtare. E para shqiptare në bursa

AACHEN, Gjermani  – E.Go Mobile, kompania e prodhimit të makinave elektrike me qendër në Aachen, Gjermani, së shpejti do të jetë pjesë e Bursës së New Yorkut dhe busave tjera ndëkombëtare, duke shënuar kështu dhe të parën shoqëri me pronësi shqipttare si pjesëmarrëse në këto institucione financiare.

Next.e.GO Mobile SE, një prodhues novator i automjeteve urbane elektrike, njoftoi shpalljen e një deklarate regjistrimi në Formularin F-4 (“Deklarata e Regjistrimit”) me Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të SHBA-së (“SEC”) nëpërmjet një filiali në pronësi të plotë të e.GO, Next.e.GO B.V. (“TopCo”). Deklarata e Regjistrimit përfshin një deklaratë/prospekt paraprak të përfaqësuesit në lidhje me kombinimin e propozuar të biznesit, ndërmjet Athena Consumer Acquisition Corp. dhe e.GO.

Athena dhe e.GO njoftuan një marrëveshje përfundimtare të kombinimit të biznesit më 28 korrik 2022. Përmbushja e transaksioneve të propozuara është subjekt i kushteve të zakonshme përmbyllëse, duke përfshirë miratimin e aksionerëve të Athena-s. Kombinimi i propozuar i Biznesit do të realizohet përmes TopCo, ku e.GO dhe Athena do të bëhen filiale të TopCo.

Kjo tregon se, kompania gjermane e.Go Mobile e prodhimit të makinave, pjesë e ND Group, në pronësi të familjes së Lazim Destanit, filantrop dhe biznesmen i suksesshëm, së shpejti do të jetë prezente në bursën e New York, por edhe në të tjera ndërkombëtare. Ndërkohë, e para kompani shqiptare në këto bursa.

Me seli në Aachen, Gjermani, e.GO projekton dhe prodhon automjete elektrike, ndërsa në fokus ka komoditetin, besueshmërinë dhe çmimin e përballueshëm. E.GO ka zhvilluar një zgjidhje krejtësisht të re për prodhimin e automjeteve të saj elektrike, duke përdorur teknologjitë e patentuara të MicroFactories me kosto të ulët, dhe tashmë automjetet sot i ka në rrugë. e.GO po i ndihmon qytetet dhe banorët të përmirësojnë mënyrën e lëvizjes dhe po e bën realitet lëvizjen urbane të pastër dhe të përshtatshme.
Për të mësuar më shumë rreth e.GO, vizitoni: https://www.e-go-mobile.com/.

E.Go është njëra ndër kompanitë e ND Group, që drejtohet nga Nazif Destani, djali i filantropit të njohur Lazim Destani. E.Go është një prodhues gjerman makinash elektrike, në pronësinë e familjes Destani dhe që prej tri vjetësh, por njeh vetëm rritje dhe zgjerim të kapaciteteve prodhuese e tregtare.

Ndër kompanitë tjera të familjes Destani është edhe e njohura Ecolog International, një kompani inovatore shërbimesh të integruara, e cila ofron shërbime e zgjidhje në një gamë të gjerë mjedisesh, duke përfshirë disa nga vendet më të largëta dhe më sfiduese në botë.

Familja Destani nga Tetova e Maqedonisë së Veriut, është ndër familjet shqiptare më të suksesshme në botë. Lazim Destani njihet si një prej aktivistëve më të shquar të çështjeve shqiptare, si biznesmen i suksesshëm dhe filantrop që ka kontrobuar për trojet shqiptare.

Burimet e lajmit, linket me materialin e plote:

https://finance.yahoo.com/news/e-announces-public-filing-registration-213300883.html

https://www.businesswire.com/news/home/20230310005348/en/

Related Posts