Menu

FAO mirëpret kontributin prej 65 milionë dollarësh

Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Bujqësinë (FAO) mirëpriti një kontribut prej 65 milionë dollarësh nga Banka Aziatike për Zhvillim (ADB) për të rritur sigurinë ushqimore dhe për të mbështetur jetesën e komuniteteve rurale më të cenueshme në Afganistan.

Mbështetja e ADB-së përfaqëson një kontribut të rëndësishëm në programin 200 milionë dollarësh të FAO-s për përgjigjen ndaj krizave për vitin 2022  dhe më tej për të rritur prodhimin vendor të ushqimit, për të mbrojtur bagëtinë, për të rritur të ardhurat rurale dhe për të përmirësuar sigurinë ushqimore të njerëzve të varfër dhe vulnerabël në të gjithë vendin, si dhe për të ndihmuar fermerët të aksesojnë tregjet.

Qëllimi është që të arrihet kjo përmes ofrimit të inputeve dhe shërbimeve kritike bujqësore, duke përfshirë shpërndarjen e paketave të asistencës për kultivimin e grurit dhe ushqimit për bagëtinë, mbështetjen veterinare dhe ofrimin e paketave të kultivimit të perimeve dhe shpendëve, si dhe pajisje fermash të vogla dhe trajnim teknik.

Projekti synon të arrijë të gjitha 34 provincat e Afganistanit, me theks të veçantë në provincat kryesore prodhuese të grurit dhe blegtorisë. Ndërhyrjet do të synojnë komunitetet rurale që përjetojnë nivelet më të larta të pasigurisë ushqimore, shumë prej të cilave rrezikojnë përhapjen e strategjive negative të përballimit, si shitja e aseteve jetike prodhuese dhe presionet në rritje të zhvendosjes.

“Ne i jemi mirënjohës Bankës Aziatike për Zhvillim për kontributin bujar, e cila njeh nevojën urgjente për të investuar në asistencën e jetesës në zonat rurale në Afganistan dhe reflekton se investimi në bujqësi është një përgjigje thelbësore humanitare,” tha Drejtori i Përgjithshëm i FAO-s QU Dongyu. .”Furnizimi i komuniteteve të pasigurta ushqimore me fara, plehra dhe inpute të tjera thelbësore bujqësore do t’i ndihmojë ata të prodhojnë ushqim që shpëton jetën dhe të gjenerojnë të ardhura dhe është mënyra më me ndikim për të rikthyer pasigurinë akute ushqimore në vend”. (FAO)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed