Menu

Mbarështimi i bagëtive në rënie, shifra më e ulët në 5 vjet

Skemat subvencionuese të aplikuara çdo vit nuk kanë dhënë efektin e pritshëm, të paktën në blegtori. Sipas të dhënave të INSTAT  numri i gjedhëve në vitin 2020 regjistrohet në rreth  362 mijë krerë, duke shënuar rënie me 12,76 %, në krahasim me vitin 2019. Përqendrimi më i madh i numrit të krerëve është në qarkun e Fierit me 16,1 % dhe në qarkun e Korçës me 10,87 % ndaj numrit gjithsej të gjedhëve. Por, viti 2020 shënon edhe shifrën më të ulët në 5 vitet e fundit, duke e marrë në analizë që nga viti 2016. Rënia ka qenë progresive nga viti në vit. Po ashtu,  i deleve në vitin 2020 regjistrohet në 1,55 milionë krerë, duke shënuar rënie me 11,4 %, krahasuar me vitin 2019, por edhe shifrën më të ulët në 5 vite. Kategoria kryesore e të leshtave përbëhet nga delet e qumështit me rreth 75,39 % ndaj numrit gjithsej të tufës. Përqendrimi më i madh i numrit të të leshtave është në qarkun e Vlorës dhe në qarkun e Korçës me ndaj numrit gjithsej të krerëve. Numri i të dhirtave në vitin 2020 ka qenë afro 774 mijë krerë, duke pësuar rënie vjetore me 10,26 %, në krahasim me vitin 2019 dhe sërish në shifrën më të ulët të 5 vjecarit të fundit.  Kategoria kryesore përfaqësohet nga dhitë e qumështit me 79,8 % ndaj numrit gjithsej të krerëve. Përqendrimi më madh i numrit të të dhirtave është në qarkun e Vlorës me dhe në qarkun e Gjirokastrës. (Scan(

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed