Menu

Ndërpritet shpërblimi financiar për titujt e nderit

Kushdo që zyrtarisht do të marrë një titull nderi, do t’i gëzohet vetëm anës simbolike të tij, pasi nuk do të ketë përfitim financiar. Ky është thelbi i projektligjit të hartuar nga Këshillii i Ministrave e që është hedhur për konsultim publik. Njëherësh në këtë nismë ligjore, për dekoratat parashikohet që të miratohet një ligj tjetër i posaçëm, në mënyrë që të ndahen nga titujt e nderit. Në relacionin që shoqëron projektligjin, të publikuar për Konsultim Publik, qeveria evidenton se kjo nismë ka për qëllim rikonceptimin dhe riorganizimin e sistemit të titujve të nderit në Republikën e Shqipërisë. Në relacion thuhet se kjo nismë diferencuese ndërmerret duke mbajtur në konsideratë rregullimet ligjore të vendeve evropiane, kryesisht modelin italian dhe francez. Duke u mbështetur në këto modele, sistemimi i ri i rikthehet edhe traditës shtetërore shqiptare të periudhës 1914-1944, që ka qenë një nga qëllimet thelbësore të tij. Ky projektligj nuk sjell krijimin e institucionave, organeve, apo strukturave të reja. Por, ndryshe nga legjislacioni aktual, dhënia e titujve të nderit nuk do të shoqërohet më me shpërblim financiar.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed