Menu

Qeveria do të taksojë qumështin pluhur që importohet

Qumështi pluhur që importohet nga jashtë do të taksohet. Ky është propozimi i Ministrisë së Financave dhe është pjesë e paketës fiskale, ku do të ndryshohet ligji për taksat kombëtare. Sipas relacionit të projektligjit qumështi pluhur do të taksohet me qëllim që të nxitet prodhimi vendas.  Propozimi është bërë nga Ministria e Financave dhe është pjesë e paketës fiskale, ku do të ndryshohet ligji për taksat kombëtare.  Sipas relacionit të projektligjit qumështi pluhur do të taksohet me qëllim që të nxitet prodhimi vendas.

Konkretisht është propozuar që taksa për importimin apo prodhimin e qumështit pluhur është 100 lekë për kilogram. Mesatarisht Shqipëria konsumon sipas financave 1 mijë ton qumësht pluhur në vit të marrë nga importi.

“Duke parashikuar një import mesatar prej rreth 1.000 ton qumësht pluhur në vit, referuar të dhënave për vitin 2019 dhe gjashtëmujorin e parë të vitit 2021 (duke qenë se 2020 konsiderohet vit i veçantë për shkak të pandemisë) me vendosjen e taksës së akcizës 100 lekë/kg parashikohet një efekt financiar pozitiv në të ardhurat e shtetit me -100 milionë lekë në vit”, thuhet në shpjegimin e Ministrisë së Financave.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed