Menu

FDA dhe EPA, këshilla në lidhje me ngrënien e peshkut

FDA dhe EPA inkurajojnë femrat që janë shtatzënë ose që ushqejnë me gji, që të hanë peshk 2-3 herë në javë. Kjo këshillë mund t’i ndihmojë ato, por edhe prindërit apo kujdestarët që ushqejnë fëmijët të bëjnë zgjedhje të informuara kur bëhet fjalë për llojet e peshqve që janë ushqyes dhe të sigurt për t’u ngrënë. Kjo këshillë mbështet rekomandimet e Udhëzimeve dietike për amerikanët.

Këshilla përmban një tabelë që e bën të lehtë zgjedhjen e dhjetëra opsioneve të shëndetshme dhe të sigurta dhe përfshin informacione për vlerën ushqyese të peshkut. Një grup pyetjesh dhe përgjigjesh të bëra shpesh ofron më shumë informacion se si të përdorni grafikun dhe këshilla shtesë për të ngrënë peshk. Kjo tabelë mund t’ju ndihmojë të zgjidhni cilin peshk të hani dhe sa shpesh, bazuar në nivelet e tyre të merkurit. (FoodSafety)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts