Menu

Filantropi Lazim Destani vlerësohet me titullin “Gjeneral i Paqes”

Filantropi dhe biznesmeni Lazim Destani është vlerësuar me titullin “Gjeneral i Paqes” nga Misioni Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet.

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare dhe Unioni i Sipërmarrësve të Rinj të Shqipërisë, në bashkëpunim me Fondacionin Konrad Adenauer Stiftung, Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme, partnerë të tjerë kombëtarë dhe ndërkombëtarë, në kuadër të Ditës së Diasporës, zhvilluan në Tiranë një event gala, të titulluar “Bright Minds Albanian Worldwide Awards 2022”. Mbrëmja gala, nisi me himnin kombëtar, e më pas, fjalën e mori kryetari i Dhomës së Tregtare të Diasporës, Ardian Lekaj, i cili tregoi se sa e rëndësishme është kur bizneset shqiptare bëhen bashkë.

Ndërsa, nënkryetarja e Unionit të Dhomave të Tregtisë dhe Industrisë, Elizabeta Katiaj, nënvizoi rëndësinë që kanë këto takime për të gjithë shqiptarët në të gjithë botën.

Guvernatori i Misionit Diplomatik Paqe dhe Prosperitet Dr. Shefki Hysa, foli mbi gjurmët që kanë lënë shqiptarët kudo në Botë, dhe ftoi kryegjyshin Botëror Baba Mondi, për t’i dhënë medaljen e artë “Gjeneral i Paqes” Lazim Destani, për gjithë kontributin e tij.

 

“Nën organizimin e Dhomës së Biznesit të Diasporës dhe Agjencisë Kombëtare të Diasporës në Tiranë, në një mënyrë tejet surprizë për mua, nga Misioni Diplomatik për Paqe dhe Prosperitet pranova vlerësimin Gjeneral i Paqes. Takime dhe aktivitete të tilla i shërbejnë afrimit dhe bashkimit të mëtejshëm të diasporës sonë me trojet tona. Në fjalën time me këtë rast theksova se e kam ditur kurdoherë, që t’i shërbesh atdheut dhe kombit është nder dhe lavdi. Të ndihmosh njerëzit, është mirësi. Por, t’i shërbesh paqes për vendin tënd, për kombin tënd dhe për mbarë njerëzimin është hyjnore”-shprehet Z.Destani.

 

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts