Menu

Grupet e interesit letër Biden, për sigurinë ushqimore

Organizata prej 150 personash i kanë dërguar një letër Presidentit amerikan Biden. Në fokus të shqetësimit të tyre ishte negocimi i projektligjit të fermës, i lidhur me sigurinë ushqimore. Çdo 5 vjet, Kongresi riautorizon Projektligjin e Fermës, një pjesë e gjerë e legjislacionit që prek çdo pjesë të sistemit tonë ushqimor. Ky projektligj përfshin veprimet për të reduktuar pabarazinë ekonomike, për të kapërcyer ndarjet racore në vend, për t’i dhënë fund urisë, për t’u përballur me krizën klimatike, për të përmirësuar ushqimin dhe sigurinë ushqimore, për të mbrojtur dhe mbështetur fermerët, punëtorët dhe komunitetet.

Në letër thuhet: Siguroni furnizimin tonë ushqimor, pasi mijëra njerëz në vendin tonë vdesin çdo vit nga sëmundjet e shkaktuara nga ushqimi dhe miliona të tjerë sëmuren nga patogjenët në mish, shpendë, prodhime dhe ujë të pijshëm. Dështimet e fundit të sigurisë ushqimore kanë nxjerrë në pah boshllëqet në rrjetin tonë të sigurisë ushqimore që i vendos konsumatorët në rreziqe të papranueshme nga patogjenët. Projektligji juaj i fermës duhet të bëjë më shumë për të trajtuar patogjenët që kanë origjinën në fermat e fabrikës dhe për ta bërë furnizimin me ushqim në SHBA të sigurt për të gjithë.

President Biden, organizatat e nënshkruara ju bëjnë thirrje që të kërkoni një projektligj transformues për fermat që pasqyron plotësisht këto vlera dhe që ju mund të jeni krenar për ta nënshkruar. (FoodSafety)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts