Menu

Kapsulat e kafesë me ochratoxin A. Djathi i raportuar për Listeria

Ministria e Shëndetësisë së Italisë ka raportuar si masë paraprake rikujtimin nga prodhuesi i disa paketave të kafesë espresso në kapsula me markat Caffè Trombetta dhe Lo Zio d’America për praninë e mundshme të ochratoxin A përtej kufijve ligjorë. Produktet e interesuara janë:

Arabica espresso në kapsula të markës Caffè Trombetta, në paketat e 10 kapsulave (55 gram), me numrin e grupit 02AD07B dhe datën e skadencës 07/02/2024;

Arabica espresso në kapsula të markës Lo Zio d’America, në paketat e 10 kapsulave (55 gram), me numrin e grupit 01CD07B dhe datën e skadencës 07/02/2024;

Arabica espresso në kapsula të përputhshme të markës Lo Zio d’America, në paketat e 50 kapsulave (275 gram), me numrin e grupit 02CD05B dhe datën e skadencës 05/02/2024.

Më parë, përsëri për shkak të pranisë së mundshme të ochratoxin A përtej limiteve, Consilia dhe Adoro tashmë kishin raportuar për të kujtuar disa kafe dhe kapsula të markës Consilia, gjithmonë prodhuar nga kompania Caffè Trombetta.

U kujtua edhe një sasi djathi, e prodhuar nga kompania La Casearia Cerpenedo Srl, për praninë e listerisë.

Si masë parandaluese këshillohet të mos konsumohen produktet me markat dhe numrat e lotit të treguara dhe të kthehen ato deri në pikën e blerjes. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts