Menu

Kërkohet tërheqja nga tregu e kekut me qershi dhe antipastës Emiliano

Coop raportoi për tërheqjen paraprake të disa grupeve të kekut me reçel qershie nën markën Lago për një prezencë të oksidit të etilenit. Produkti në fjalë shitet në pako 350 gram dhe i përket loteve me numër L.21091 me jetëgjatësi 15/12/2021, L.21140 me jetëgjatësi 31/01/2022 dhe L.21163 me jetëgjatësi 15/02/2022. Një grup tjetër u tërhoq si masë paraprake në qershorin e kaluar, përsëri për shkak të pranisë së dyshuar të oksidit të etilenit. Me atë rast, kompania kishte bërë të ditur se masa ishte kryer në kohën e duhur pas raportimit për një kontaminim të dyshuar dhe rikujtoi se tërheqja nuk ka të bëjë në asnjë mënyrë për tufa të tjera të të njëjtave produkte, apo produkteve të tjera në markën Lago Group. Coop njofton se masa prek vetëm disa pika shitjeje.

Penny Market, nga ana tjetër raportoi tërheqjen paraprake të një serie me antipastën Emiliano (sallam dhe pancetta) me markën Cuor di Terra për shkak të kontaminimit të mundshëm mikrobiologjik. Produkti në fjalë shpërndahet në 120 gram me numrin e lotit 3415151 dhe Tmc 15/12/2021. Për qëllime paraprake, rekomandohet të mos konsumohen produktet e treguara dhe të kthehen në pikën e shitjes ku janë blerë. Që nga 1 janari 2021, Il Fatto Alimentare ka raportuar 232 tërheqje, për gjithsej 423 produkte. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts