Menu

Skandali me konsumatorin për akulloret me oksid etileni i denoncuar nga Qendra Alert, KLSH çon në Prokurori Drejtorin e AKU

Kontrolli i Lartë i Shtetit ka paditur në Prokurorinë e Tiranës drejtorin e Përgjithshëm të AKU, Bledar Skënderi. Në padinë e dorëzuar, thuhet se AKU nuk ka inspektuar, bllokuar, apo tërhequr nga tregu akulloret me prani të substancës ‘oksid etileni’. Kjo substancë është përdorur në mënyrë të paautorizuar në prodhimin e akullores. Nga auditimi i ushtruar, thuhet në njoftimin e KLSHu evidentua mosveprime të Drejtorit të Drejtorisë së Përgjithshme të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, të cilat janë në kundërshtim flagrant me ligjin dhe aktet nënligjore që rregullojnë veprimtarinë e institucionit të drejtuar prej tij.

Kujtojme se Qendra Alert dhe Alert.al e solli në vëmëndje e para këtë çështje problematike për shëndetin e konsumatorit.

Me prezencë Oksidi etileni kancerogjen, akulloret Mars, Snickers, Twix, Bounty dhe M&M ndalohen në disa vende të BE, Serbi e Qipro. Po në Shqipëri?

Akulloret Mars, Snickers, Bounty etj me Oksid Etileni gjenden edhe në Shqipëri. AKU është në dijeni, nuk njoftoi konsumatorët për rrezikun, po merr masa për heqjen nga tregu të 4 loteve

Qendra Alert/Alert.al

Related Posts