Menu

Akulloret me prani të listerisë, kërkohet të mos konsumohen

Ministria e Shëndetësisë së Italisë raportuar tërheqjen nga prodhuesi të akulloreve të tjera Häagen-Dasz me vanilje, pas zbulimit të gjurmëve të listerisë. Produktet e prekura janë si më poshtë: Caramel Attraction, në paketa prej 4×95 ml, datë skadence 08/03/2023; Zgjedhja e preferuar, në paketa prej 4×95 ml, Me afatet 08/03/2023, 10/03/2023, 22/03/2023, 23/03/2023, 25/04/2023, 29/04/2023 dhe 07/04/2023. Akulloret me vanilje janë prodhuar nga Häagen-Dasz Arras Snc, në fabrikën Tilloy Les Mofflaines, Francë (pika identifikuese FR 62.817.030 e.s.)

Në korrik dhe gusht, kompania kishte tërhequr tashmë disa akullore me vanilje, pasi zbuloi praninë e gjurmëve të oksidit të etilenit ose 2-kloroetanaolit. “Pas një hetimi proaktiv për të përcaktuar origjinën e problemit është vendosur të tërhiqen vullnetarisht të gjitha akulloret e prekura Häagen-Dazs nga të gjitha dyqanet në Itali. Hetimi i gjerë, në lidhje me shkakun e kësaj çështje të mospërputhjes ka treguar se nivelet e gjurmëve të ETO mund t’i atribuohen një përbërësi (ekstrakt vanilje) të siguruar nga një prej furnizuesve tanë. Nivelet e substancës së zbuluar i tejkalojnë pragjet e autorizuara.”

Edhe Carrefour Original, u zbulua prania e mundshme e Listeria monocytogenes. Produkti në fjalë shitet në paketa prej 400 gram, me datën e skadence 19/10/2022, që korrespondon me numrin e grupit. U prodhuan nga kompania Entremont, në fabrikën Glomel, Francë (identifikimi markë FR 22.061.015 CE). Si masë paraprake këshillohet të mos konsumohen produktet me afatet e treguara dhe t’i kthehen ato në pikën e blerjes. (IlFattoAlimentare)

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed