Menu

Bllokohet linja e akullores, analizat e nxorën prodhimin të pakonsumueshëm

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit (AKU) njeofton se bllokoi dje një linjë linjë të prodhimit të akullores. Masa urgjente u vendos pas konfirmimit të raport provës nga laboratori mbi përmbajtjen e substancave të dëmshme në akullore. Gjithashtu subjektit iu vendos gjobë për shkeljen e rregullave të prodhimit të ushqimeve.

Ndërkohë Drejtoritë Rajonale të AKU- së (DRAKU) kanë ushtruar veprimtarinë e tyre në bazë të planit vjetor të inspektimit me bazë risku dhe mbi bazën e denoncimeve të ardhura në rrugët e komunikimit të institucionit ([email protected] / nr. Gjelbër 08007575).

AKU thotë ka kryer 144 kontrolle zyrtare dhe monitorime në të gjithë vendin, brenda ditës së djeshme. Gjatë kontrolleve zyrtare në operatorët e biznesit ushqimor janë dhënë 10 masa me paralajmërim. Këto masa janë dhënë për shkak se nuk është kryer rinovim i librezës shëndetësore të personelit, ambienti është i pa sistemuar, përdoret ujë i pa analizuar dhe për mosrealizim te detyrave të lëna në inspektimet e mëparshme.

“Janë lënë detyra për operatorët e biznesit ushqimor për përmbushjen e detyrimeve të tyre përkundrejt bazës ligjore dhe garantimit të sigurisë ushqimore”, njoftoi AKU.

Po ashtu, referuar Planit Vjetor të Marrjes së Mostrave me bazë risku, janë marrë 15 mostra në produkte ushqimore të natyrave të ndryshme.

Qendra Alert

alert.al/

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed