Menu

Censurohet reklama e suplementit “Ultra Slim Forte”

Instituti i vetërregullimit të reklamave ka censuruar spotin e suplementit “Ultra Slim Forte” të transmetuar në Cielo më 9 janar 2023. Reklama u konsiderua mashtruese dhe në kundërshtim me rregullat mbi shtesat dhe produktet dietike të përcaktuara në Kodin Vetë-Rregullues të Reklamave. Komiteti i Kontrollit kundërshtoi faktin se në reklamë kapsulat janë paraqitur si të afta për të humbur peshë pa përpjekje, duke ndihmuar në kontrollin e diabetit dhe rritjen e sistemit imunitar nëpërmjet frazave të tilla si: “humbni peshë”, “Stimulon metabolizmin”, “Rrit sistemin imunitar”, “Ndihmon në kontrollimin e diabetit” dhe “Rezultatet tashmë në javën e parë”.

Sipas Komitetit të Kontrollit, “komunikimi… jep efektet e produktit që nuk janë të njohura për të dhe në disa raste shkojnë edhe përtej asaj që është e lejueshme për shtesa ushqimore”. Suplementi, në fakt bazohet në një substancë për të cilën Autoriteti Evropian i Sigurisë Ushqimore (EFSA) ka njohur aftësinë për të kontribuar në kontrollin e peshës trupore si pjesë e një diete me pak kalori, një sqarim “i të cili nuk ka gjurmë në mesazh”.  Videoja sugjeron gjithashtu marrjen e produktit gjysmë ore përpara vaktit kryesor, ndërsa EFSA thekson nevojën për ta marrë atë në një dozë prej “1 gram tre herë në ditë”. Të gjitha referimet për mbrojtjen imunitare, për stimulimin e metabolizmit dhe mbi të gjitha për kontrollimin e diabetit janë të papërshtatshme. Reklama e kundërshtuar, sipas IAP përdor terma dhe shprehje për të përcjellë tek konsumatorët idenë e një efektiviteti të pamundshëm të shtesës ushqimore. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed