Menu

Fushata #EUChooseSafeFood, për zgjedhjen e duhur ushqimore

Pas suksesit të dy viteve të fundit, EFSA dhe partnerët e saj në Shtetet Anëtare të BE-së po nisin edicionin e tretë të fushatës #EUChooseSafeFood. #EUChooseSafeFood ka për qëllim të ndihmojë shtetasit evropianë të marrin vendime të informuara rreth zgjedhjes së tyre ushqimore. Në vitin 2023 fushata do të jetë më e madhe se kurrë, duke u zgjeruar në 16 vende.

Fushata #EUChooseSafeFood është projektuar për të mbështetur qytetarët në të menduarit kritik rreth zgjedhjeve të përditshme që ata bëjnë në lidhje me ushqimin. Ai ofron informacion praktik dhe lehtësisht të arritshëm për konsumatorët, që nga ndihma në leximin e etiketave të ushqimit dhe të kuptuarit e additivëve deri te këshillat për përgatitjen dhe ruajtjen e ushqimit. Fushata mbulon shumë tema lidhur me ushqimin dhe këtë vit do të përqëndrohet në këshillat që konsumatorët mund të ndjekin për të siguruar higjienë të mirë ushqimore në shtëpi, si të reduktojnë mbeturinat ushqimore dhe çfarë po bëhet anembanë BE për të trajtuar sëmundjet e shkaktuara nga ushqimi.

“EFSA punon me autoritetet kombëtare të sigurisë ushqimore dhe shkencëtarët nga e gjithë Evropa për të siguruar që ushqimi të jetë i sigurt, i shëndetshëm dhe i qëndrueshëm. Fushata #EUChooseSafeFood bën lidhjen midis shkencës së sigurisë ushqimore dhe ushqimit që përfundon në pjatat tona, duke i fuqizuar konsumatorët të bëjnë zgjedhje të mira ushqimore dhe të krijojnë një kuptim më të mirë të ushqimit për të gjithë. Jam shumë i kënaqur të shoh se fushata po kalon nga forca në forcë me më shumë partnerë kombëtarë që regjistrohen për të marrë pjesë këtë vit si kurrë më parë”-tha Drejtori Ekzekutiv i EFSA-s, Bernhard Url.

Fushata synon kryesisht shtetasit evropianë të moshave midis 25 dhe 45 vjeç me një fokus me interes në sigurinë ushqimore dhe shkencën. Ai thekson rolin e shkencëtarëve evropianë që punojnë së bashku për të mbrojtur konsumatorët nga rreziqet që lidhen me ushqimin. (EFSA)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed