Menu

Grupet e konsumatorëve: Të shtohen përpjekjet për t’i bërë produktet e pulës më të sigurta

Disa grupe, duke përfshirë Raportet e Konsumatorëve dhe STOP Foodborne Illness kërkojnë nga USDA që të rrisë përpjekjet për sigurinë ushqimore në lidhje me Salmonellën në shpendë.

Grupet i përshkruajnë rregulloret aktuale si “të vjetra” dhe inkurajojnë sekretarin Tom Vilsack të ecë përpara për të zhvilluar standarde të reja dhe të zbatueshme që bazohen në produkte. Ata thonë se ndryshime të tilla janë “një qasje e arsyeshme” dhe do të ndihmojnë në mbrojtjen e konsumatorëve nga shpendët e rrezikshëm të kontaminuar me Salmonella.

“Këto reforma nevojiten urgjentisht. Shkalla e sëmundjes së salmonelës në Shtetet e Bashkuara nuk është ulur në 20 vitet e fundit”, thuhet në letër. “Gati 1/4 e sëmundjeve të Salmonellës që vijnë nga ushqimi janë për shkak të ngrënies së pulës ose gjelit të detit.”

Koalicioni i grupeve të mbrojtjes së konsumatorit thotë në letrën drejtuar sekretarit të USDA që të vazhdojë të punojë drejt standardeve të përditësuara të testimit, zbulimit më të madh të pajtueshmërisë së ndërmarrjes me standardet e sigurisë ushqimore dhe mjeteve të mbikëqyrjes së shpërthimit të sëmundjeve ushqimore.

“NCC (Këshilli Kombëtar i Pulës) është i shqetësuar për precedentin e vendosur nga ky ndryshim i papritur në politikën afatgjatë, të bërë pa të dhëna mbështetëse, për një kategori produkti që është shoqëruar me një shpërthim të vetëm që nga viti 2015”-tha Peterson.

“Përpjekjet e zgjatura për të paralajmëruar konsumatorët për këto produkte përmes etiketimit nuk kanë funksionuar, pasi këto produkte mendohet të jenë pa ndotje të rrezikshme patogjene. Megjithatë, për të arritur progres real dhe të qëndrueshëm në reduktimin e numrit të infeksioneve nga Salmonella, USDA do të duhet të kërkojë masa më të forta parandaluese për të gjitha produktet e papërpunuara të shpendëve, jo vetëm për produktet e pulave të pjekura dhe të mbushura.

“Ne jemi të gatshëm të mbështesim USDA në arritjen e reformave të rëndësishme për të mbrojtur konsumatorët nga Salmonela në shpendë.”

Letra nënshkruhet nga grupet e mëposhtme:

Qendra për Kërkimin dhe Parandalimin e Sëmundjeve nga Ushqimi

Qendra për Sigurinë Ushqimore

Qendra për Shkencë në Interes Publik

Federata e Konsumatorëve të Amerikës

Raportet e Konsumatorit

Qendra Ushqimi dhe Uji

Lidhja Kombëtare e Konsumatorëve

NDALO sëmundjen e shkaktuar nga ushqimi

Qendra Alert/Alet.al

FoodSafetyNews

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed