Menu

Kujtesë paraprake për tërheqjen e 3 markave sallamë derri, rrezik alergentët

Ministria e Shëndetësisë në Itali raportoi tërheqjen paraprake nga prodhuesi të një grupi salçiçesh derri të pastër të shitur nën markat Bonazza, Becher dhe Bona Die për shkak të pranisë së mundshme të proteinave të qumështit (alergentëve) të padeklaruara në etiketë. Produktet në fjalë janë si më poshtë:

Salçiçe klasike e pastër e derrit Bonazza, e shitur në pako me 4 copë (100 gram) me numër serie 23523 dhe datë skadence 22.12.2021;

Salçiçe klasike e pastër e derrit Bonazza, e shitur në pako me 3 copë (250 gram) me numër serie 23523 dhe datë skadence 22.12.2021;

Salçiçe e pastër derri Becher, në paketim 3 copë (250 gram) me numër loti 23523 dhe datë skadence 01.08.2022;

Salçiçe derri e pastër Bona Die, në pako 4 copë (100 gram) me numër loti 23523 dhe datë skadence 22.12.2022.

Të gjitha salçiçet e përmendura janë prodhuar nga kompania Bonazza Spa, në Venecia (shenja e identifikimit IT 1145 / L CE).

Si masë paraprake, personat alergjikë ndaj proteinave të qumështit këshillohen të mos konsumojnë salçiçet e derrit të shitura me markat e treguara dhe numrin e serisë dhe t’i kthejnë ato në pikën e shitjes. Konsumi është i sigurt për personat jo alergjikë. Që nga 1 janari 2021,  Il Fatto Alimentare ka raportuar 225 tërheqje, për 412 produkte. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed