Menu

Muaji i Edukimit për Sigurinë e Ushqimit

Për Muajin e Edukimit për Sigurinë e Ushqimit (FSEM), ne po ndajmë këshilla për vakte të shëndetshme:  Si të parandaloni helmimin nga ushqimi kur gatuani në shtëpi.

Siguria e Ushqimit: Receta me 4 hapa për Sigurinë e Ushqimit

Pastroni: Lani duart shpesh. Pastroni pjatat tuaja me ujë të nxehtë, por mos e lani pulën ose mishin tuaj! Larja e mishit të papërpunuar, pulës, gjeldetit, peshkut ose vezëve mund të përhapë mikrobe në lavamanin tuaj, tavolinat dhe sipërfaqet e tjera në kuzhinën tuaj.

Mbani mishin e papërpunuar, pulën, gjelin e detit, ushqimet e detit dhe vezët të ndara nga ushqimet e tjera. Përdorni mjete të ndryshme prerëse për mish dhe perime për të shmangur mikrobet nga ushqimi që kontaminon mishin e papërpunuar.

Gatuani: Gatuani ushqimet në një temperaturë për të vrarë mikrobet që mund t’ju sëmurin. Matni me një termometër ushqimi sepse nuk mund ta kuptoni nëse ushqimi është gatuar plotësisht vetëm duke parë ngjyrën.

Ftohja: Ftohini ushqimet e tjera që prishen brenda 2 orëve nga gatimi.

Salmonela, në qendër të vëmendjes

CDC vlerëson se Salmonela shkakton më shumë sëmundje nga ushqimi se çdo bakter tjetër. Pula është një burim kryesor i këtyre sëmundjeve, megjithëse Salmonela mund të infektojë një sërë ushqimesh. Përhapjet e mëdha të Salmonelës kanë ndodhur edhe në mishin e viçit. Agjencitë federale dhe partnerët e tyre po punojnë përgjatë zinxhirit ushqimor për të parandaluar sëmundjet e Salmonelës të lidhura me pulën dhe viçin.

Ju mund të ndihmoni në parandalimin e Salmonelës dhe infeksioneve të tjera ushqimore duke ndjekur këshillat për sigurinë e ushqimit gjatë përgatitjes së pjatave tuaja të preferuara të pulës dhe viçit.

Siguria është një përbërës për të gjithë

Të jesh kuzhinier në shtëpinë tënde mund të jetë argëtuese. Gjatë Muajit të Edukimit për Sigurinë e Ushqimit bëni vend për sigurinë e ushqimit në kuzhinën tuaj dhe ndihmoni në edukimin e të tjerëve për parandalimin e helmimit nga ushqimi. (FoodSafety)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed