Menu

Ndalohet reklamimi i multivitaminës “Supradyn Recharge”: Eshtë spot mashtrues

Reklama televizive për suplementin Supradyn Recharge nga Bayer (shitet me një çmim prej 35 € për 60 kapsula që merren një herë në ditë) është mashtruese dhe nuk mund të transmetohet më. Ky është vendimi i miratuar në fund të prillit 2023 nga juria e Institutit të Vetërregullimit të Reklamave, e cila i vlerëson të pasakta pretendimet që theksojnë ‘uniken’ e efekteve të multivitaminës, të përbërë nga kombinimi i “13 vitaminave thelbësore”. “9 kripëra minerale” dhe një “dozë 3 herë më e lartë e vitaminave B”.

Protagonistja e spotit është një e re që merr pjesë në një koleksion bamirësie me rroba të përdorura, duke u shfaqur fillimisht e lodhur. Një zë thotë: “Supradyn Recharge është formula e vetme që kombinon të 13 vitaminat që trupi juaj ka nevojë dhe një dozë tre herë më të lartë të vitaminave B për të rimbushur energjinë tuaj.” Ndërsa gruaja merr Supradyn, shfaqet një shenjë që nxjerr në pah karakteristikat e produktit, i cili ka “13 vitamina”, “9 minerale” dhe një “dozë 3 herë më të lartë të vitaminës B”. Në pjesën e fundit të videos shohim të renë, e cila pas marrjes së suplementit Bayer rifiton energjinë dhe dinamizmin, ndërsa në ekran shfaqen fjalët “Zblloko energjinë tënde fizike” dhe “Zhblloko energjinë tënde mendore” dhe zëri-over vazhdon: “Kur beson të japësh më shumë, nuk ke nevojë për një multivitaminë të thjeshtë, por e vetmja që të çon më tej”. Reklama përfundon me përshkrimin e paketimit të produktit dhe pretendimin “Rimbushja e Supradyn: energjia për të shkuar më tej”.

Reklama tërheq vëmendjen e shikuesit të interesuar për një shtesë të aftë për të siguruar një rimbushje të shpejtë të energjisë pikërisht në sajë të këtyre komponentëve. Për të miratuar epërsinë e multivitaninës, Bayer duhej t’i tregonte jurisë se elementët e pranishëm në kapsulat Supradyn Refill i atribuojnë produktit një epërsi cilësore në krahasim me produktet e tjera në treg. Sipas jurisë, studimi shkencor i kryer nga Bayer nuk duket të jetë në gjendje të demonstrojë këtë epërsi. “Rezultatet – thuhet në fjali – nuk duken të mjaftueshme ose domethënëse deri në atë pikë sa të mund të konsiderohen si provë e gjoja unike të formulës Supradin”. Prandaj, slogani që i referohet suplementit “i vetmi që të çon më tej”, është gjithashtu i kontestuar. Në thelb, juria specifikon, “demostrimi i unike ose i formulimit ose i efekteve të Supradyn Refill krahasuar me produkte të tjera të ngjashme në treg nuk mund të konsiderohet i arritur. Për këtë arsye reklamimi është mashtrues dhe është në kundërshtim me nenin 2 të Kodit të Qeverisjes së Korporatave”.

Burimi: https://ilfattoalimentare.it/supradyn-stop-spot-ingannevole-multivitaminico.html

@Qendra ALERT

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed