FDA ka përcaktuar se pas një hetimi të kryer rezultoi se Salmonella Typhimurium u gjend tek pjepëri i kontaminuar.
Postuar për herë të parë në 17 gusht nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave, ka pasur pak informacion në dispozicion për shpërthimin, me përjashtim të numrit të pacientëve, i cili aktualisht është 87. Agjencia nuk raportoi moshat e pacientëve apo shtetet e tyre të banimit . Në postimin e parë ishin 44 pacientë të konfirmuar. Burimi i Salmonellës u rendit si i panjohur nga 17 gushti deri më 5 tetor.
FDA ka punuar për gjurmimin, testimin dhe inspektimet në vend për javë të tëra, por nuk zbuloi se çfarë ushqimi po gjurmohej. Më 5 tetor ajo njoftoi se hetimi kishte përcaktuar se pjepri ishte burimi i patogjenit. Agjencia nuk zbuloi një kultivues, paketues, shpërndarës apo shitës me pakicë se ku prodhohej dhe shitej pjepëri.
Rreth infeksioneve nga Salmonela
Ushqimi i kontaminuar me bakteret Salmonela zakonisht nuk duket në erë apo shije të prishur. Çdokush mund të sëmuret me një infeksion Salmonella. Foshnjat, fëmijët, të moshuarit dhe njerëzit me sistem imunitar të dobësuar janë në rrezik më të lartë të sëmundjeve serioze sepse sistemi i tyre imunitar është i brishtë, sipas CDC.
Kushdo që ka shfaqur simptoma të infeksionit nga Salmonella duhet të kërkojë kujdes mjekësor. Njerëzit e sëmurë duhet t’u tregojnë mjekëve të tyre për ekspozimin e mundshëm ndaj baktereve Salmonella sepse janë të nevojshme teste speciale për të diagnostikuar salmonelozën. Simptomat e infeksionit të salmonelës mund të imitojnë sëmundje të tjera, duke çuar shpesh në një diagnozë të gabuar. Simptomat e infeksionit nga Salmonela mund të përfshijnë diarre, dhimbje barku dhe ethe brenda 12 deri në 72 orë pas ngrënies së ushqimit të kontaminuar. Përndryshe, të rriturit e shëndetshëm zakonisht janë të sëmurë për katër deri në shtatë ditë. Megjithatë, në disa raste, diarreja mund të jetë aq e rëndë sa pacientët kërkojnë shtrimin në spital. (FoodSafetyNews)
Qendra Alert/Alert.al
LINI NJË KOMENT