Menu

Alarmi i BE për produktet e rrezikshme joushqimore

Sistemi Rapex i Bashkimit Europian ka shpërndarë raportin për produktet e rrezikshme joushqimore.

Karikuesi Hoco

Ndër produkte me rrezikshmëri është karikuesi Hoco, ku alarmi është ngritur nga Hungaria, pasi izolimi i produktit është i papërshtatshëm. Përdoruesi mund të marrë një goditje elektrike dhe ky product nuk është në përputhe me kërkesat e Direktivës së Tensionit të Ulët dhe standardit Evropian EN 62368.

Lodrat për fëmijë

Lidhësat në lodra përmbajnë plumb (vlerë e matur deri në 0.28% ndaj peshës) dhe kadmium (vlerë e matur deri në 0.0016 %% ndaj peshës) në përqendrime mbi vlerat kufitare. Plumbi dhe kadmiumi paraqesin rrezik për mjedisin. Ndaj produkti nuk përputhet me Direktivën e Komisionit për kufizimin e përdorimit të disa substancave të rrezikshme në pajisjet elektrike dhe elektronike (Direktiva RoHS 2).

Letrat e lagura

Produkti përmban kimikate, përkatësisht një përzierje methylchloroisothiazolinone (MCI) dhe methylisothiazolinone (MI). Vlerat e matura: MCI 0,00007% dhe MI 0,00004%, janë të ndaluara në kozmetikë. Kontakti i lëkurës me produktet që përmbajnë MCI dhe MI mund të shkaktojë alergji. Produkti nuk përputhet me Rregulloren e Produkteve Kozmetike.

Rrezelazeri

Rrezja lazer është shumë e fuqishme. Shikimi i drejtpërdrejtë i rrezes lazer mund të shkaktojë dëmtim të shikimit. Produkti nuk përputhet me standardin përkatës Evropian EN 60825.

Safety Gate for dangerous non-food products (europa.eu)

Qendra Alert / Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed