Menu

Rapex publikon raportin e radhës: Produkte të rrezikshme joushqimore

Rapex ka publikuar raportin për produket e rrezikshme joushqimore. Në raportin e Rapex është publikuar lista me produktet e rrezikshme, nga lodrat për fëmijë, mikser me tas, karikues dhe deri tek fishekzjarret.

Kategoria: Lodra

Produkt: Kukull plastike

Lloji i rrezikut: Kimik

Vendi njoftues: Sllovakia

Numri i alarmit: A12/01482/21

Kukulla përmban një sasi të tepërt të bis(2-etileksil) ftalatit (DEHP) (vlera e matur deri në 20.9% ndaj peshës). Ky ftalat mund të dëmtojë shëndetin e fëmijëve, duke shkaktuar dëme të mundshme në sistemin e tyre riprodhues.

Kukulla nuk përputhet me rregulloren REACH.

Përshkrim

Kukull plastike me flokë të gjata gështenjë dhe e veshur me një fustan të shkurtër zyrtar dhe byzylykë në të dyja duart ngjyrë ari.

Përshkrimi i paketimit: Kuti kartoni me dritare transparente.

 

Lloji i rrezikut: Zjarr

Vendi njoftues: Kroacia

Numri i alarmit: A12/01465/21

Për shkak të mbrojtjes së pamjaftueshme termike, mbështjelljet e karikuesit mund të mbinxehen duke çuar në zjarr.

Produkti nuk përputhet me kërkesat e Direktivës së Tensionit të Ulët dhe standardit evropian përkatës EN 60335.

Kategoria: Pajisje elektrike

Produkt: Mikser i bardhë me tas

Lloji i rrezikut: Goditje elektrike

Vendi njoftues: Çekia

Numri i alarmit: A12/01459/21

Izolimi elektrik është i pamjaftueshëm dhe përdoruesi mund të marrë një goditje elektrike nga pjesët e aksesueshme (të ndezura). Për më tepër, produkti mund të mbinxehet.

Produkti nuk përputhet me kërkesat e Direktivës së Tensionit të Ulët dhe standardit evropian EN 60950.

 

Kategoria: Pajisje elektrike

Produkt: Mikser i bardhë me tas

Lloji i rrezikut: Goditje elektrike

Vendi njoftues: Çekia

Numri i alarmit: A12/01459/21

Izolimi elektrik është i pamjaftueshëm dhe përdoruesi mund të marrë një goditje elektrike nga pjesët e aksesueshme (të ndezura). Për më tepër, produkti mund të mbinxehet. Produkti nuk përputhet me kërkesat e Direktivës së Tensionit të Ulët dhe standardit evropian EN 60950.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria: Lodra

Produkt: Kukull plastike

Lloji i rrezikut: Kimike

Vendi njoftues: Çekia

Numri i alarmit: A12/01476/21

Materiali plastik i kokës së kukullës përmban një sasi të tepërt bis(2-etileksil) ftalati (DEHP) (vlera e matur deri në 38,3 ± 15,3 % ndaj peshës). Këto ftalate mund të dëmtojnë shëndetin e fëmijëve, duke shkaktuar dëme të mundshme në sistemin e tyre riprodhues.

Produkti nuk përputhet me rregulloren REACH (1907/2006) aneksin XVII, nr 51.

Përshkrim

Kukull plastike me fustan tyli dhe kepuce roze, (unaza e varur e vendosur ne koken e kukulles)

Përshkrimi i paketimit: Pa ambalazhim

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria: Artikuj piroteknikë

Produkt: Fishekzjarre

Përshkrimi i paketimit: Kuti kartoni që përmban 6 copë produkt

Emri: Bangers

Lloji / numri i modelit

1008-F3-69259883

P06-30

Lloji i rrezikut: Djegie, lëndime

Vendi njoftues: Polonia

Numri i alarmit: A12/01471/21

Siguresa e ndezjes digjet shumë shpejt. Si rezultat, përdoruesi mund të lëndohet ose të digjet.

Produkti nuk përputhet me kërkesat e Direktivës së Piroteknikës dhe standardit përkatës evropian EN 15947-5.

Safety Gate: the EU rapid alert system for dangerous non-food products – weekly report – [29/10/2021] – [email protected] – Gmail (google.com)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed