Menu

RAPEX i Komisionit Evropian: Ja dhjetra produkte që rrezikojnë shëndetin dhe jetën e përdoruesve

Dhjetra produkte të përdorimit të përditshëm, janë aq të pasigura dhe aq të rrezikshme për përdorim, as askush prej nesh nuk e di dhe as nuk e mendon. Raporti i fundit vjen nga RAPEX, strukturë e Komisionit Evropian, i cili shpërndan “Alert”-e javore për produktet e përforimit të përditshëm, që përbëjnë rrezik për përdoruesit.

Ndoshta askush nga ne nuk e mendon, që makina e cila ka shpikur rripin e sigurimit, herë herë ka vetë probleme me sigurinë e tij. Ndërkohë, në raportin e fundit të RAPEX, ashtu si në thuajse të gjitha, lodrat e fëmijëve, veçanërisht kukullat përbëjnë rrezik për shëndetin e jetën e fëmijëve, për shkak të ngjyruesve e kimikateve. Gjithashtu, ulësja e fëmijëve në biçikletë, maska që nuk mbrojnë nga COVID-19, kremëra fytyre, termues uji e deri te produktet tjera që as nuk iu shkon në mëndje që përbëjnë rrezik.

Në linkun e mëposhtëm, raporti i fundit i RAPEX për produktet që përbëjnë rrezik dhe nuk janë konfom standardeve të BE për përdorim.

https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/?event=personalisedSubscription.view&web_report_id=10000011&id=0CC27B3CB8ED7F52BDB2CCE7AB8026B8FBDD0B3E12414D2CD7A26D758D376812173F146631B2D603285CA6AA4F2946D5A1845F93019723BD9AAC3FEC3BFC5F44&lng=en

Qendra ALERT / Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed