Menu

Raporti i plotë / Produktet nga tregjet online vazhdojnë të dështojnë në testet e sigurisë. Dhjetra modele të provuara dhe rekomandimet për qeveritë

Në vijim të një veprimi nga viti 2020, hulumtimi i ri i organizatave anëtare të BEUC tregon një gamë të gjerë problemesh sigurie me produktet nga tregjet online. Midis rezultateve janë një tigan me ajër, që filloi të lëshonte tym menjëherë pasi u ndez, zbardhuesit e paligjshëm të dhëmbëve, produkte kozmetik që nuk kanë listën e përbërësve të detyrueshëm dhe lodra që paraqesin rrezik mbytjeje për fëmijët e vegjël.

Gjetjet tregojnë nevojën për rregullim më të mirë, duke i mbajtur tregjet përgjegjëse për produktet e shitura në platformë. Për t’i mbajtur më mirë e më të sigurt konsumatorët europianë, BEUC rekomandon ndër iniciativat e tjera:

Përmirësimi i draft Rregullores së Përgjithshme të Sigurisë së Produkteve, duke zgjeruar përkufizimin e operatorëve ekonomikë në tregjet online.

Bëjini tregjet në internet përgjegjëse, nëpërmjet Direktivës së Përgjegjësisë së Produkteve

Raportin e plotë mund ta gjenikëtu

Marrë nga BEUC.eu

 

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed