Menu

RASFF publikon bilancin në një vit: Ushqimet e rrezikshme që u tërhoqen nga tregu

Drejtoria e Përgjithshme për Higjienën dhe Sigurinë Ushqimore ka përgatitur një raport këtë vit mbi çështjet kryesore shëndetësore përgjatë vitit 2020, duke nxjerrë në pah rreziqet kryesore të njoftuara nga vendet anëtare përmes sistemit Rasff. Sistemi i alarmit të shpejtë për ushqimin në Evropë (Rasff), në fakt ju lejon të njoftoni në kohë reale rreziqet direkte dhe indirekte për shëndetin publik të lidhura me ushqimin dhe materialet në kontakt me ushqimin dhe të merrni në kohën e duhur masat e nevojshme.

Gjatë vitit, u morën 3.783 njoftime, krahasuar me 4.000 njoftime në vitin 2019. Nga të gjitha njoftimet e marra: 3,490 kishin të bënin me ushqimin e njeriut, 172 me ushqimin e kafshëve dhe 121 materiale e objekte në kontakt me ushqimin (Moca). Pas njoftimeve të marra, 1,403 u klasifikuan si alarmante, të cilat kishin të bënin me produktet e shpërndara në treg, ndërsa 1.046 i referoheshin produkteve të importuara të refuzuara në kufi. Për sa i përket mospërputhjeve të gjetura në produktet me origjinë italiane, numri më i madh i njoftimeve kishte të bënte me drithërat dhe produktet e furrës, mishin, frutat dhe perimet, qumështin dhe produkte me bazë qumështi.

Marrë nga IlFattoAlimentare

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed