Menu

A mund të përdoren hormonet dhe antibiotikët në blegtori?

Antibiotikët mund të jepen për të parandaluar ose trajtuar sëmundjet tek gjedhët.Kërkohet një periudhë “tërheqjeje” nga momenti i administrimit të antibiotikëve deri sa të jetë e ligjshme therja e kafshës.FSIS merr mostra rastësore nga bagëtitë në therje dhe teston për mbetje.Të dhënat nga ky Plan Monitorimi kanë treguar një përqindje shumë të ulët të shkeljeve të mbetjeve.Jo të gjithë antibiotikët janë të miratuar për përdorim në të gjitha klasat e gjedheve.Megjithatë, nëse ka një nevojë të demonstruar terapeutike, një veteriner mund të përshkruajë një antibiotik që është i miratuar në klasa të tjera për një kafshë në një klasë të pamiratuar.Në këtë rast, asnjë mbetje e këtij ilaçi nuk mund të jetë e pranishme në indet e ngrënshme të kafshës gjatë therjes.

Hormonet mund të përdoren për të nxitur rritjen efikase.Estradioli, progesteroni dhe testosteroni (tre hormone natyrale) dhe zeranoli e acetati i trenbolonit (dy hormone sintetike) mund të përdoren si një implant në veshin e kafshës.Hormoni lirohet me kohë dhe është efektiv për 90 deri në 120 ditë.Përveç kësaj, acetati i melengesterolit, i cili mund të përdoret për të shtypur estrusin ose për të përmirësuar shtimin në peshë dhe efikasitetin e ushqimit është miratuar për përdorim si një shtesë ushqimore.Jo të gjitha kombinimet e hormoneve janë miratuar për përdorim në të gjitha klasat e gjedheve.Hormonet miratohen vetëm për klasa specifike të kafshëve dhe nuk mund të përdoren në klasa të pamiratuara.

Si kontrollohet viçi? Inspektimi është i detyrueshëm, klasifikimi është vullnetar. Mishi i viçit i klasifikuar nga USDA i shitur në nivelin e shitjes me pakicë është Prime, Choice dhe Select. Notat më të ulëta (standarde, komerciale, shërbime, prerëse dhe konserva) kryesisht bluhen ose përdoren në produktet e përpunuara të mishit. Dyqanet me pakicë mund të përdorin terma të tjerë që duhet të jenë të ndryshëm nga notat e USDA.

Si rriten bagëtitë?

Të gjitha bagëtitë fillojnë të hanë bar, tre të katërtat e tyre janë rritur me ushqime të formuluara posaçërisht me bazë misri ose kokrra të tjera. Si është i ndryshëm mishi i viçit i pagraduar?

I gjithë mishi i viçit kontrollohet për shëndet të mirë. Cilësia e përgjithshme e viçit të pagraduar mund të jetë më e lartë ose më e ulët se shumica e klasave qeveritare që gjenden në tregjet me pakicë.

Prerje me pakicë të mishit të freskët të viçit.

Rekomandohet që paketimet e mishit të freskët të viçit të blera në supermarkete të etiketohen me prerjen primare si dhe produktin, si p.sh. “chuck roast” ose “biftek i rrumbullakët”. Kjo i ndihmon konsumatorët të dinë se çfarë lloj nxehtësie është më e mira për gatimin e produktit. (FoodSafety)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed