Menu

Alarmi për aflatoksinë në bajamet e 3 markave të ndryshme

Ministria e Shëndetësisë së Italisë ka raportuar rikujtimin nga prodhuesi i disa grumbulleve të bajameve të shitura nën markat Dattilo, Movida Catering dhe I&D Srl për praninë e mundshme të aflatoksinës. Aflaktoksina është një toksinë e përbërë nga myku që rritet tek drithrat, gruri, arroret etj.

Produktet që duhet të tërhiqen janë:

Dattilo prej 40 gram me numrat e lotit 277/22 dhe 290/22;

Movida Catering 700 gram me numrat e lotit 270/22, 294/22 dhe 273/22;

Movida Catering 1 kg  me numrat e lotit 277/22 dhe 291/22;

I&D Srl prej 200 gram dhe 400 gram me numrat e lotit 279/22, 280/22 dhe 295/22.

Të gjitha bajamet e kujtuara janë të tregtuar nga kompania I&D Srl. Si një masë paraprake, kompania rekomandon të mos konsumohen bajamet me markat dhe numrat e lotit të treguara dhe t’i kthejë ato në pikën e blerjes. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed