Menu

Antoneta Ndreka nga Lufra: Mos blini produkte në rrugë, por në kompani që kanë përgjegjësi për ju

E ftuar në emisionin “Alert”në News24 nga Granit Sokolaj, Antoneta Ndreka nga kompania “Lufra” ka folur për ushqimet “vrasëse” për konsumatorin. Ndreka deklaroi se tregtimi i produkteve si qumësht apo i nënprodukteve të tij dhe vezëve në trotuare dhe jashtë çdo kriteri higjeno-sanitar është një risk i lartë për konsumatorin. Sipan Ndrekës, kompania “Lufra” është e ndërtuar me standarde dhe i jep siguri konsumatorit për atë që konsumon.

“Kompania ‘Lufra’ është investim bashkëkohor europian, ku produkti nuk manipulohet. Qumështi që marrim në treg është me risk të lartë, mund të ketë baktere dhe si konsumator nuk e dimë nëse është me brucelozë. Kompania jonë punon që nga fermeri, për higjenën e mjeljes dhe deri në fabrikë. Konsumatori është i rrezikuar kur blen produkte në vende të pakontrolluara, kur kalon shumë orë në trotuarë dhe në temperatura të larta, ngarkesa bakteriale është në mbi 5 milion. Po ashtu, mosndalimi i tregtimit të qumështit asnjë ditë, i bie që lopa s’ka bërë vaksina, apo nuk është sëmurur asnjëherë. Në kompani kemi të punësuar 2 fermerë që merren me trajnimin e fermerëve të tjerë”-tha Antoneta Ndreka.

Ndreka tha se problem është fakti së fermerët nuk e dinë rëndësinë e antibiotikut te kafshët, e cila ndikon drejtpërdrejtë në qumështin e konsumuar nga qytetarët.

“Ka patur raste kur edhe vetë fermeri nuk e di rëndësinë e antibiotikut, madje deklaron se qumështi që shet është ai që e konsumon edhe vetë. Kishim një rast kur qumështi doli me antibiotik, fermeri i kishte mjekuar lopës thumbrat se i kishte me infeksion, gjë që reflektohet në qumësht. Sot, mund të themi se ka më pak fenomen të shitjes së qumështit në rrugë. Konsumatori duhet të jetë i përgjegjshëm për të blerë mall të kontrolluar. Në fabrikën tonë kemi mjetet për largimin e 95% të baktereve të qumështit. Një këshillë kisha për të gjithë konsumatorët që të mos blejnë produkte në rrugë, por në kompani që kanë përgjegjësi për ju”-deklaroi Ndreka.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed