Menu

Buka nëse nuk është e freskët, duhet të paketohet dhe të etiketohet qartë

Jo gjithmonë, buka mund të shitet pa etiketë. Në rastet kur buka është gatuar pjesërisht, e ngrirë ose jo, duhet të paketohet. Produkti si buka duhet të dallohet mirë nga ajo e freskët dhe të shoqërohet me një etiketë specifike që informon konsumatorin rreth metodave të përgatitjes. Kjo konfirmohet nga një dënim i Këshillit të Shtetit tetorin e kaluar, i cili u thirr në apel dhe konfirmoi refuzimin e ankimimit në TAR të bërë nga një supermarket pulian kundër ASL të Leçes. Specifikohet se indikacionet që duhet të raportohen në ambalazhe duhet të jenë, përveç me standarde, të vlefshme për të gjitha produktet sipas vendimit përkatës: “Buka e ngrirë pjesërisht e pjekur ose buka e gatuar pjesërisht”. Qëllimi kryesor i këtyre treguesve është të mos e mashtrojë blerësin, duke e dalluar qartë produktin e para-gatuar nga ai i freskët. Në këtë rast do të bëhej fjalë për të treguar: Përbërësin, afati i ruajtjes, zyrën e regjistruar të prodhuesit, paketuesit ose shitësit, vendi i prodhimit ose paketimit, cilit grup i përket, metodat e ruajtjes.

Dokumenti sqaron se buka mund të gatuhet edhe në dyqan, me kusht që respektimi i rregullave higjieno-sanitare të garantohet gjithmonë, duke specifikuar kushtet e gatimit të produktit dhe që buka t’i dorëzohet klientit e paketuar. Metoda e shitjes së kompanisë që apeloi, ishte në praktikë krejtësisht të papërshtatshme për të garantuar nevojat më elementare të sigurisë ushqimore. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed