Menu

Coronavirusi, sa po zbatohen masat nga subjektet ushqimore

AKU ka vijuar inspektimet, në garantim të sigurisë së shëndetit të konsumatorëve. Gjatë ditës së sotme trupat inspektuese të Drejtorive Rajonale të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë qenë në terren duke kontrolluar subjektet ushqimore për garantimin e sigurisë ushqimore, si edhe monitorime apo këshillime në kuadër të masave të shtuara për mospërhapjen e Covid-19.

Janë kryer 106 monitorime dhe kontrolle zyrtare,
Janë vendosur 7 masa administrative “paralajmërim”.

Gjatë kryerjes së kontrolleve është vërejtur që subjektet ushqimore disponojnë dokumentacion për sigurinë ushqimore, si dhe zbatojnë kushtet higjeno-sanitare.
Në masat e marra për mospërhapjen e Covid 19, po zbatohen me rigorozitet nga ana e subjekteve ushqimore, përdorimi i maskave, dorezave dhe dezifektantëve gjatë shërbimit.
Bëhet në mënyrë të vazhdueshme edhe këshillimi i përfaqësuesve të subjekteve për ruajtjen e distancës së sigurisë gjatë blerjeve.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed