Menu

Kërkohet tërheqja e gjatë shtesave ushqimore, prania e oksidit të etilenit në bambu

Ministria e Shëndetësisë raportoi tërheqjen paraprake nga prodhuesi të disa serive dhe llojeve të shtesave ushqimore të markës Wellbeing për praninë përtej kufijve të lejuar nga legjislacioni Evropian të oksidit të etilenit, në përbërësin ndihmës bambusa arundinacea (bambu). Produktet e prekura shiten në enë qelqi prej 60 kapsulash:

W-Omega, me numrin e lotit 6000 dhe Tmc 02/2024 dhe me numrin e lotit 6088 dhe Tmc 06/2024;

W-Calo +, me numrin e lotit 6017 dhe Tmc 03/2024 dhe me numrin e lotit 6071 dhe Tmc 06/2024;

W-Natural D3, me numrin e lotit 6018 dhe Tmc 03/2023;

W-Probio, me numrin e lotit 6031 dhe Tmc 04/2023;

W-Immuno, me numrin e lotit 6032 dhe Tmc 04/2023;

W-Bestrong, me numrin e lotit 6072 dhe Tmc 06/2023.

Shtesat ushqimore të përmendura janë prodhuar për kompaninë Giaca Srl nga Blue Lotus Srl në Urbino. Si një masë paraprake, rekomandohet që të mos konsumoni suplementet me numrat e lotit dhe kushtet minimale të ruajtjes të treguar dhe t’i ktheni ato në pikën e shitjes ku janë blerë. Që nga 1 janari 2021, Il Fatto Alimentare ka raportuar 214 tërheqje, për një total prej 395 produktesh. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed