Menu

Nuk zbatuan Aktin Normativ, gjobë furrave të bukës në Tiranë dhe Fier

Gjatë ditës së sotme trupat inspektuese të Drejtorive Rajonale të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit kanë qenë në terren duke kontrolluar subjektet ushqimore për garantimin e sigurisë ushqimore, si edhe monitorime apo këshillime në kuadër të masave të shtuara për mospërhapjen e Covid-19.

Janë kryer 68 monitorime dhe kontrolle zyrtare

Janë marrë 2 masa administrative “gjobë” në dy furra buke në Tiranë dhe Fier për mosrespektim të aktit normativ, për ndalimin e prerjes së bukës me vlerë 100,000 lekë të rinj në total.

Në pjesën më të madhe të kontrolleve në të gjithë territorin janë vërejtuar se subjektet plotësojnë kushtet higjieno sanitare, disponojnë dokumentacionin e duhur për sigurinë ushqimore, kanë pajisur personelin me masat mbrojtëse ndaj Covid-19 (maska, doreza dhe dezinfektantë).

AKU do të vijojë kontrollet dhe nuk do të tolerojë asnjë tentativë abuzimi si dhe do të bashkëpunojë me këdo që zbaton ligjin dhe masat e mara në mbrotje të shëndetit të të gjithëve.

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed