Menu

Oksidi i etilenit në një shtesë ushqimore dhe suxhuk me prani Salmonele

Ministria e Shëndetësisë ka publikuar njoftimin paralajmërues të tërheqjes së shtesës ushqimore “Silical Plus” nga kompania Arcangea, për praninë e oksidit të etilenit në lëndën e parë pluhur algash Lithothamnium. Produkti në fjalë shitet në shishe me 60 tableta prej 500 mg me numrin e serisë 21083 dhe me përdorim para datës 03/2024.

Shtesa ushqimore në fjalë është prodhuar nga kompania Arcangea Srl, në provincën e Forlì-Cesena.

Ministria gjithashtu raportoi tërheqjen paraprake të një grupi sallamesh të markës “Cornicchia” për shkak të pranisë së Salmonelës. Produkti i përfshirë i përket numrit të lotit 213141, datë skadence 06/02/2022. Suxhuku u prodhua në provincën e Perugias.

Si një masë paraprake, rekomandohet të mos konsumoni produktet me numrat e treguar të lotit dhe t’i ktheni ato në pikën e blerjes. Që nga 1 janari 2021, Il Fatto Alimentare ka raportuar 209 tërheqje, për një total prej 383 produktesh. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed