Menu

Orizi “Carnaroli” kujtesë për tre marka, për praninë e sojës

Ministria e Shëndetësisë së Italisë raportoi tërheqjen paraprake nga prodhuesi i dy grupe të orizit Carnaroli, të markave “Per Te” dhe “Selex”, për praninë e mundshme të sojës, të padeklaruar në etiketë. Produktet e prekura shiten në paketa prej 1 kg me kushtet minimale të ruajtjes 13/11/2022 dhe 17/11/2022 (Markat Per Te dhe Selex), që korrespondojnë me tufat e prodhimit.

Orizi Carnaroli u prodhua nga kompania Grandi Riso Spa, në provincën Ferrara.

Si masë parandaluese, njerëzit alergjikë ndaj sojës këshillohen të mos e konsumojnë produktin me shenjat e shënuara dhe kushtet minimale të ruajtjes të treguara. Konsumi i orizit Carnaroli në është i sigurt për ata që nuk janë alergjikë ndaj sojës. (IlFattoAlimentare)

Qendra Alert/Alert.al

Postime të ngjashme

LINI NJË KOMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed